Κοσμος

Αυξήθηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής για τη Σουηδία - Θεωρείται πλέον «στόχος προτεραιότητας»

Ανακοινώσεις από την υπηρεσία ασφαλείας της χώρας υπό το φάσμα του «βίαιου ισλαμισμού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουηδία: Η υπηρεσία ασφαλείας αύξησε το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής για τη χώρα - Εντάσεις προκαλεί το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου.
Η επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας Σαρλότ φον Έσεν σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στη Στοκχόλμη © EPA/Henrik Montgomery

Σουηδία: Η υπηρεσία ασφαλείας αύξησε το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής για τη χώρα - Εντάσεις προκαλεί το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου.

Η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας SAPO ανακοίνωσε σήμερα πως αυξάνει το επίπεδο της απειλής εναντίον της Σουηδίας από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα μιας πενταβάθμιας κλίμακας, καθώς αυξάνεται διεθνώς η ένταση για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε διαδηλώσεις στη σκανδιναβική αυτή χώρα.

«Η απειλή εναντίον της Σουηδίας έχει σταδιακά αλλάξει και η απειλή επιθέσεων από δράστες στους κόλπους του βίαιου ισλαμισμού έχει αυξηθεί στη διάρκεια του έτους», ανέφερε σε δήλωσή της η υπηρεσία ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη SAPO, ενώ μέχρι τώρα η Σουηδία θεωρούνταν πως αποτελεί θεμιτό στόχο για τρομοκρατικές επιθέσεις, θεωρείται πλέον στόχος προτεραιότητας.

«Αποφάσισα σήμερα να αυξήσω το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής από αυξημένο σε κρίσιμο επίπεδο», δήλωσε η επικεφαλής των σουηδικών υπηρεσιών πληροφοριών Σαρλότ φον Έσεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ πρόσθεσε πως εκτιμά ότι η απειλή για επιθέσεις «θα διαρκέσει για καιρό» στη χώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ