Κοσμος

Γκραν Κάνιον: Τύχη βουνό για 13χρονο αγόρι που έπεσε από ύψος 30 μέτρων και επέζησε

Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν 2 ώρες για να τον απεγκλωβίσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκραν Κάνιον
Γκραν Κάνιον © Unsplash +

Γκραν Κάνιον: 13χρονος έπεσε από ύψος 30 μέτρων και επέζησε - Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν 2 ώρες για να τον απεγκλωβίσουν

Τύχη βουνό είχε ένα 13χρονο αγόρι, αφού γλίστρησε και έπεσε από ύψος σχεδόν 30 μέτρων στο Γκραν Κάνιον, στην πολιτεία της Αριζόνα των ΗΠΑ και επέζησε.

Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν δύο ώρες για να τραβήξουν τον Γουάιτ Κόφμαν σε ασφαλές σημείο, αφού έπεσε από ένα περβάζι στο North Rim της δημοφιλούς τουριστικής τοποθεσίας.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, αλλά έκτοτε πήρε εξιτήριο. Το παιδί δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι έπεσε ενώ έκανε στην άκρη για να μπορέσουν να βγάλουν φωτογραφίες οι άλλοι τουρίστες.

13-year-old falls over edge of Grand Canyon | GMA

Με σχοινί η διάσωση του 13χρονου - Ευγνώμονες οι γονείς

Κατέληξε οκλαδόν και κρατιόταν από έναν βράχο, αλλά δεν άντεξε πολύ και συνέχισε να πέφτει. «Μετά την πτώση, δεν θυμάμαι τίποτα» δήλωσε στον σταθμό KPNX, από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. «Θυμάμαι μόνο να ξυπνάω και να βρίσκομαι στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου και ενός ελικοπτέρου και να μπαίνω σε ένα αεροπλάνο και να φτάνω εδώ» συνέχισε.

Από την πτώση έσπασε εννέα σπόνδυλους, το χέρι του, υπέστη ρήξη σπλήνας, ενώ κατέρρευσε και ο πνεύμονάς του, σύμφωνα με το BBC.

Στη διάσωση συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο 13χρονος ανασύρθηκε σε ασφαλές σημείο από μια ομάδα του Εθνικού Πάρκου Γκραν Κάνιον, που κατέβασε σχοινί μέχρι το σημείο όπου είχε καταλήξει καθώς η διάσωση με ελικόπτερο δεν ήταν εφικτή.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για το έργο όλων», δήλωσε ο πατέρας του Wyatt, Brian Kauffman, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του στη Βόρεια Ντακότα τη στιγμή του ατυχήματος. «Είμαστε απλά τυχεροί που φέρνουμε το παιδί μας στο σπίτι σε ένα αυτοκίνητο στο μπροστινό κάθισμα και όχι σε ένα κουτί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ