- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία: Οι γυμνιστές ζητούν τις παραλίες τους πίσω - Γιατί χάνουν τις παραλίες τους
Ο 56χρονος Segimon Rovira, πρόεδρος της Ένωσης Γυμνιστών της Καταλονίας, προειδοποιεί ότι οι παραλίες της Καταλονίας που άλλοτε σύχναζαν κυρίως γυμνιστές, πολιορκoύνται από... ντυμένους λουόμενους με τα μαγιό τους.
«Πριν, οι άνθρωποι έφταναν σε μια γυμνή παραλία και είτε έφευγαν είτε γδύνονταν», είπε o Rovira. «Τώρα μένουν και φορούν το μαγιό τους. Αυτό όμως που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αν είναι πολλοί, καταλήγουν να μας κάνουν να νιώθουμε άβολα. Είναι έλλειψη σεβασμού».
Τώρα ο Rovira και άλλοι γυμνιστές στην Καταλονία αντεπιτίθενται, με μια εκστρατεία που στοχεύει στην προστασία αυτής της παράδοσης δεκαετιών που αφορά πενήντα περίπου από τις παραλίες της περιοχής.
«Ο γυμνισμός δεν απαγορεύεται στην Ισπανία, μπορείς να τον κάνεις σε οποιαδήποτε παραλία», τονίζει ο Rovira. «Αλλά για να μην ενοχλούμε τους ανθρώπους, προτιμάμε να πηγαίνουμε σε παραλίες που παραδοσιακά ήταν παραλίες γυμνιστών και εκεί που οι περισσότεροι είναι γυμνοί. Θέλουμε οι άνθρωποι να το σεβαστούν αυτό».
Πρόσφατα, η Ένωση έστειλε επιστολή στην καταλανική κυβέρνηση ζητώντας συνάντηση για να αντιμετωπίσει «τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι γυμνιστές στις παραλίες της Καταλονίας». Η Ένωση έχει ήδη αρχίσει να εξετάζει πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης, από την ενισχυμένη σήμανση στις παραλίες γυμνιστών μέχρι μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού που θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση του σεβασμού για τον γυμνισμό. Ωστόσο ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια σαφής απάντηση από την καταλανική κυβέρνηση.
Οι γυμνιστές μένουν χωρίς παραλίες
Το αποτέλεσμα απειλεί να διαβρώσει το ίδιο το κίνημα του γυμνισμού, τονίζει ο Rovira. «Υπάρχουν γυμνιστές που έχουν σταματήσει να πηγαίνουν σε μερικές παραλίες επειδή έχουν πολύ κόσμο και υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που φορούν μαγιό και αισθάνονται άβολα», είπε.
Άλλοι επέλεξαν να φορέσουν μαγιό, αποθαρρυμένοι από το πλήθος των επισκεπτών που χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να μοιραστούν το όμορφο σκηνικό της παραλίας με τους διαδικτυακούς τους ακόλουθους. «Οι άνθρωποι που είναι γυμνοί δεν θέλουν να καταλήγουν με τις φωτογραφίες τους στα social media», επισημαίνει.
Στρέφουν τις προσπάθειές τους σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού
Η Ένωση ευελπιστεί ότι η εκστρατεία θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι ορισμένες παραλίες θα παραμείνουν ασφαλείς χώροι για τους γυμνιστές και η παράδοση αυτή θα μπορέσει να διατηρηθεί. «Το να αρχίσεις να ασκείς γυμνισμό όταν περιτριγυρίζεσαι από άτομα με ρούχα είναι πολύ περίπλοκο», είπε η Rovira. «Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν χώροι γυμνιστών όπου η πλειονότητα των ανθρώπων είναι γυμνοί, ώστε οι άνθρωποι να ενθαρρύνονται να το δοκιμάσουν».
«Ο γυμνισμός είναι αίσθηση ελευθερίας», τονίζει κλείνοντας ο Rovira. «Δεν υπάρχει καμία σύγκριση στην αίσθηση του να κολυμπάς γυμνός και με μαγιό. Είσαι πιο ελεύθερος, πιο ήρεμος και χαλαρός».
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Οι παράνομες διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Μαΐου και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κατοικίας
Έντονη ανησυχία για το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Αφρική
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.