Κοσμος

Κολομβία: Συνελήφθη ο πατέρας των παιδιών που είχαν σωθεί από τη ζούγκλα

Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα παιδιά δέχονται λίγο νερό από τους διασώστες που τα εντόπισαν στη ζούγκλα της Κολομβίας
© EPA /MILITARY FORCES OF COLOMBIA / HANDOUT

Κολομβία: Συνελήφθη ο πατέρας των παιδιών που είχαν διασωθεί από τη ζούγκλα του Αμαζονίου

Ο πατέρας των δύο εκ των τεσσάρων παιδιών, μελών φυλής αυτοχθόνων, τα οποία διασώθηκαν στη ζούγκλα του Αμαζονίου στην Κολομβία, ο Μανουέλ Ρανόκε, συνελήφθη χθες (11/08), αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της μιας κόρης του.

Η σύλληψή του επιβεβαιώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εισαγγελία, χωρίς όμως να διευκρινιστούν οι κατηγορίες σε βάρος του 47χρονου Ρανόκε, ο οποίος ανήκει στη φυλή αυτοχθόνων Ουιτότο.

«Ολοκληρωμένες πληροφορίες θα δοθούν κατά τη δίκη. Αναμένουμε ότι η ακροαματική διαδικασία θα λάβει χώρα αύριο (Σάββατο) αλλά αυτό εξαρτάται από τον δικαστή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Φέρεται να βίασε την κόρη του

Τον Ιούνιο, όταν τα παιδιά βρέθηκαν στο δάσος της Κολομβίας, 40 ημέρες μετά τη συντριβή μικρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν, ο Γουίλιαμ Κάστρο, κυβερνήτης της περιοχής όπου ζούσε η οικογένεια, είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Caracol ότι «υπήρχαν ενδείξεις», σύμφωνα με τις οποίες ο Ρανόκε είχε βιάσει το μεγαλύτερο από τα παιδιά.

Ο κυβερνήτης είχε επίσης παρουσιάσει φωτογραφία με τραυματισμούς που φέρεται να είχε υποστεί η μητέρα των παιδιών, οι οποίοι εκτιμάται ότι προκλήθηκαν από τον Ρανόκε. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο πατέρας των δύο μικρότερων παιδιών και οι παππούδες από την πλευρά της μητέρας τους βρίσκονται σε διαμάχη για την κηδεμονία των ανηλίκων.

Σύμφωνα με καταγγελία του παππού, ο Ρανόκε ήταν βίαιος προς τη μητέρα των παιδιών, η οποία έχασε τη ζωή της στη συντριβή του αεροσκάφους. Τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 13, 9, 5 και 1 έτους, νοσηλεύθηκαν για έναν μήνα μετά τον εντοπισμό τους στη ζούγκλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY