Κοσμος

Η Ρωσία θα εκτοξεύσει διαστημόπλοιο στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά το 1976

Την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι αποστολές παγκόσμιων δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρωσία θα εκτοξεύσει την Παρασκευή διαστημόπλοιο στη Σελήνη, για πρώτη φορά μετά το 1976 - Θα εκκενωθεί χωριό στην Άπω Ανατολή.
Για πρώτη φορά μετά το 1976 ρωσικό διαστημικό σκάφος θα εκτοξευθεί στη Σελήνη © Wikmedia Commons

Η Ρωσία θα εκτοξεύσει την Παρασκευή διαστημόπλοιο στη Σελήνη, για πρώτη φορά μετά το 1976 - Θα εκκενωθεί χωριό στην Άπω Ανατολή

Η Ρωσία θα εκτοξεύσει την Παρασκευή για πρώτη φορά μετά το 1976 διαστημικό σκάφος στη Σελήνη, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Η εκτόξευση του Luna-25 θα πραγματοποιηθεί «στις 11 Αυγούστου στις 02:10:57 ώρα Μόσχας» (και ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Roscosmos, την ώρα που παγκόσμιες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, έχουν πολλαπλασιάσει αποστολές για προσσεληνώσεις στη Σελήνη.

Στο πλαίσιο της εκτόξευσης η Ρωσία θα εκκενώσει ένα χωριό στην Άπω Ανατολή, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Οι κάτοικοι του οικισμού Shakhtinskyi στην περιοχή Khabarovsk της Ρωσίας, νοτιοανατολικά της τοποθεσίας εκτόξευσης, θα απομακρυνθούν νωρίς το πρωί στις 11 Αυγούστου, καθώς το χωριό βρίσκεται στην προβλεπόμενη περιοχή όπου θα πέσουν οι ενισχυτές πυραύλων αφού χωριστούν.

Ο κύριος στόχος της αποστολής θα είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών μαλακής προσγείωσης, η έρευνα της εσωτερικής δομής της Σελήνης και η εξερεύνηση πόρων, συμπεριλαμβανομένου του νερού.

Το αεροσκάφος αναμένεται να επιχειρεί στη σεληνιακή επιφάνεια για έναν χρόνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ