Κοσμος

Εταιρεία αναζητά δύο εθελοντές για να ζήσουν σε απομακρυσμένο νησί και να μετρούν φώκιες

Ποια θα είναι τα καθήκοντά τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώκια ξαπλωμένη με το πλάι σε παραλία με πέτρες
© Unsplash / karlheinz_eckhardt Eckhardt

Αναζήτηση δύο εθελοντών από εταιρεία: Οι αρμοδιότητες στο ιδανικό νησί για φώκιες 

Δύο εθελοντές αναζητά το Manx Wildlife Trust, προκειμένου να ζήσουν σε ένα απομακρυσμένο νησί στη νότια ακτή του Isle of Man με αποστολή να μετρήσουν φώκιες το ερχόμενο Φθινόπωρο για την ετήσια έρευνα. 

Οι εθελοντές θα μετεγκατασταθούν προσωρινά στο Calf of Man, για να διεξάγουν την ετήσια έρευνα. Στο νησί θα παραμείνουν για εννέα εβδομάδες με στόχο να κατανοήσουν καλύτερα τον πληθυσμό της φώκιας. Η Manx Wildlife Trust είπε ότι χρειάζονται δύο ενθουσιώδεις εθελοντές για τη διεξαγωγή της έρευνας διάρκειας 11 εβδομάδων, η οποία περιλαμβάνει δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωση μιας ανάλυσης δεδομένων των ευρημάτων.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές. Ανάμεσα στις αρμοδιότητες για τη θέση εργασίας περιλαμβάνονται καθημερινές επισκέψεις σε χώρους νεογνών για την καταμέτρηση του αριθμού των γεννήσεων και τη φωτογράφηση κάθε ενήλικης φώκιας, καθώς και κάθε μικρού με τη μητέρα του.  Οι εθελοντές, στους οποίους θα παρασχεθεί κατάλυμα στο νησί, θα είναι επίσης υπεύθυνοι για την παρακολούθηση του ποσοστού θνησιμότητας.

Πότε ξεκινά η αποστολή

Η Δρ Lara Howe, αξιωματικός ναυτιλίας στο Manx Wildlife Trust, δήλωσε: «Το Isle of Man είναι ένα κόσμημα στην ιρλανδική θάλασσα για την άγρια ​​ζωή, είτε αυτή είναι θαλάσσια είτε χερσαία. Με το μικρό του μέγεθος, σας επιτρέπει να επισκεφτείτε πολλές υπέροχες τοποθεσίες και να δείτε μια τεράστια ποικιλία ειδών χωρίς να διανύσετε μίλια για να το κάνετε».  Άλλωστε, το Isle of Man προσελκύει μια ποικιλία θαλάσσιας ζωής, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων φαλαινών, καθώς και καρχαριών που κάνουν την εμφάνισή τους από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Αυγούστου. Οι ακτές του Manx και τα γύρω νησιά θεωρούνται ως ιδανικό μέρος για να ζήσει ο πληθυσμός της φώκιας, για να αναπαραχθεί και να μεγαλώσει τα μικρά της. 

Σύμφωνα με το Manx Wildlife Trust, το 40% του νησιού είναι ακατοίκητο, με 18 ακτές, 32 παραλίες και 95 μίλια ακτογραμμής, άφθονης θαλάσσιας ζωής, πουλιά και άγρια ​​ζωή. Οι αιτήσεις για τις θέσεις εθελοντών, οι οποίες προσφέρουν εβδομαδιαίο επίδομα 40 λιρών για φαγητό, κλείνουν στις 18 Αυγούστου και η ημερομηνία έναρξης της αποστολής είναι οι αρχές Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από Independent

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ