Κοσμος

Ουκρανία: Σε «περιοχή πολεμικού κινδύνου» έξι ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα

Σε ποιες περιοχές ισχύει η προειδοποίηση του Κιέβου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Σε «περιοχή πολεμικού κινδύνου» βρίσκονται έξι ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα - Ναυτικό drone έπληξε τάνκερ νωρίτερα σήμερα.
Διασώστες εργάζονται στον τόπο επίθεσης με drone σε λιμενική υποδομή στην περιοχή της Οδησσού © EPA/Ukraine’s Operational Command South

Ουκρανία: Σε «περιοχή πολεμικού κινδύνου» βρίσκονται έξι ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα - Ναυτικό drone έπληξε τάνκερ νωρίτερα σήμερα.

Έξι ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται σε «μία περιοχή πολεμικού κινδύνου», όπως προειδοποίησε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία για τη ναυτιλία και τις υδρογραφικές υπηρεσίες.

Η υπηρεσία ανέφερε σε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της, ότι η προειδοποίηση ισχύει για τα εξής λιμάνια:

  • της Ανάπα
  • του Νοβοροσίσκ
  • του Γκελεντζίκ
  • του Τουάπσε του Σότσι
  • και του Ταμάν

Ουκρανικό ναυτικό drone έπληξε σήμερα ρωσικό τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

Το ρωσικό πετρελαϊκό τάνκερ που δέχθηκε επίθεση σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα, επλήγη από ένα ουκρανικό ναυτικό drone που μετέφερε 450 κιλά εκρηκτικών, με το πλοίο να δέχεται το πλήγμα, καθώς μετέφερε καύσιμα για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε πηγή των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών σήμερα στο Reuters.

Footage shows sea drone targeting Russian tanker near Crimea

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η επίθεση κατά του ρωσικού τάνκερ ήταν μία κοινή επιχείρηση μεταξύ των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας και του ναυτικού της χώρας που πραγματοποιήθηκε στα ουκρανικά χωρικά ύδατα.

Σαουδική Αραβία - Ουκρανία: Άρχισαν οι συνομιλίες

Οι συνομιλίες που φιλοξενεί η Σαουδική Αραβία για τον πόλεμο στην Ουκρανία άρχισαν πριν από λίγη ώρα στην Τζέντα, σύμφωνα με τα επίσημα ΜΜΕ στη Σαουδική Αραβία.

Η διήμερη διάσκεψη εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διπλωματικών κινήσεων της Ουκρανίας για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης πέραν του πυρήνα της βασικής υποστήριξης που έχει από τη Δύση, μέσω της προσέγγισης των χωρών του Παγκόσμιου Νότου που ήταν αρνητικές ως προς την υποστήριξη κάποιας πλευράς, στην πολεμική διαμάχη που έπληξε την παγκόσμια οικονομία.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι συνομιλίες έχουν ως στόχο την κατάρτιση μιας κοινής ανακοίνωσης.

Ωστόσο, ο Ουκρανός απεσταλμένος στην αναφερόμενη διάσκεψη δήλωσε ότι η συζήτηση «θα είναι δύσκολη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ