Κοσμος

Η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο έκανε αγωγή στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης

Γιατί αποφάσισε να κινηθεί νομικά

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Νετρέμπκο
© EPA / YURI KOCHETKOV

Άννα Νετρέμπκο: Αγωγή στη Μητροπολιτική Όπερα Νέας Υόρκης - Η κατάθεση αγωγής

Η διάσημη Ρωσίδα σοπράνο, Άννα Νετρέμπκο, έκανε αγωγή στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, επειδή ανέστειλε τη συνεργασία τους σε απάντηση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Νετρέμπκο κατέθεσε χθες, Παρασκευή, στη Νέα Υόρκη την αγωγή, με την οποία ζητάει αποζημίωση τουλάχιστον 360.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Η Όπερα απέρριψε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως η αγωγή είναι αβάσιμη.

Άννα Νετρέμπκο: Η απόφαση του Met μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Η Άννα Νετρέμπκο έχει ήδη επιτύχει την καταβολή μερικής αποζημίωσης από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης (Metropolitan Opera, γνωστή και ως The Met) μέσω του αμερικανικού συνδικάτου των καλλιτεχνών της όπερας (US Opera Performers' Union).

Το περίφημο λυρικό θέατρο του Μανχάταν είχε ανακοινώσει το Μάρτιο του 2022, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πως αναστέλλει τη συνεργασία του με τη Νετρέμπκο. Είχε ζητήσει από τη σοπράνο να αποσύρει τη δημόσια υποστήριξή της προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που εκείνη δεν έπραξε.

Ως αποτέλεσμα, η Met απέσυρε τη Νετρέμπκο από τις επόμενες παραστάσεις της. Ο διευθυντής της, ο Πίτερ Γκέλμπ, έκανε λόγο για μια «καλλιτεχνική απώλεια», αλλά πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε άλλος τρόπος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ