Κοσμος

ΗΠΑ: Επίθεση από ενυδρίδα δέχτηκαν τρεις τουρίστριες

Αν και χαριτωμένο, το άγριο ζώο δεν παύει να είναι επικίνδυνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενυδρίδες
Ενυδρίδες © Unsplash

ΗΠΑ: Επίθεση από ενυδρίδα δέχτηκαν τρεις τουρίστριες - Αν και χαριτωμένο, το άγριο ζώο δεν παύει να είναι επικίνδυνο

Ενώ μια ενυδρίδα... ακόμη τρέχει μετά από επίθεση που έκανε σε μια ομάδα σέρφερ στην Καλιφόρνια τον Ιούλιο, μια άλλη ενυδρίδα τραυμάτισε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης τρεις τουρίστριες στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, μια από τις οποίες σοβαρά, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Τα τρία θύματα, που κατέβαιναν ήρεμα με τα φουσκωτά στρώματα στον ποταμό Τζέφερσον στην Πολιτεία της Μοντάνα, δέχθηκαν επίθεση από μια ποταμίσια ενυδρίδα.

Σύμφωνα με τις αρχές «Γύρω στις 20.30, οι τρεις γυναίκες είδαν μία ή δύο ενυδρίδες. Μια ενυδρίδα πλησίασε και τους επιτέθηκε».

Οι τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν και η μία από αυτές, της οποίας τα τραύματα ήταν πιο σοβαρά, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Χαριτωμένη αλλά επικίνδυνη η ενυδρίδα

Αν και θεωρείται χαριτωμένο, με το μικρό κεφάλι του να προεξέχει από το νερό και τα μικρά ευκίνητα πόδια του, το άγριο ζώο δεν παύει να είναι επικίνδυνο.

«Αν και οι επιθέσεις από ενυδρίδες είναι κάτι σπάνιο, αυτές μπορεί να θέλουν να προστατεύσουν» τα μικρά τους, τον χώρο και την τροφή τους», επισημαίνουν οι αρχές, συνιστώντας στο κοινό να κρατά αποστάσεις από αυτά τα ζώα.

Σημείωσαν επίσης ότι σε περίπτωση επίθεσης ενυδρίδας «παλέψτε και φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε προς τη ξηρά».

Στα μέσα Ιουλίου, μια πεντάχρονη θαλάσσια ενυδρίδα έγινε πρωτοσέλιδο στον αμερικανικό Τύπο αφού επιτέθηκε σε μια ομάδα σέρφερ στη Σάντα Κρουζ, στο Σαν Φρανσίσκο, για να τους αρπάξει την πολύτιμη σανίδα.

Ένα βίντεο με το ζώο, που φαίνεται να σκαρφαλώνει τολμηρά σε μια σανίδα κάτω από το τρομαγμένο βλέμμα ενός λάτρη του θαλάσσιου σκι και το ζώο να καταλήγει να δαγκώνει τη σανίδα, έκανε το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Sea otter steals surfboard away from Santa Cruz surfer | ABC News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ