Κοσμος

Η Λευκωσία καταδικάζει την επίσκεψη Αμερικανού βουλευτή στο ψευδοκράτος

«Παραβίασε το διεθνές δίκαιο», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pete Sessions
Pete Sessions © AP POOL

Λευκωσία: Καταδικάζει την επίσκεψη Αμερικανού βουλευτή στο ψευδοκράτος - «Παραβίασε το διεθνές δίκαιο», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Η παράνομη μετάβαση του Αμερικανού βουλευτή Pete Sessions στα κατεχόμενα καταδικάζεται ως αυτό που είναι: παραβίαση του διεθνούς δικαίου και παρέκκλιση από την επίσημη θέση των ΗΠΑ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το κυπριακό ΥΠΕΞ επισημαίνει: «Σαφέστατα, η εν λόγω παράνομη μετάβαση αποτελεί συνειδητή επιλογή του ιδίου του βουλευτή, η οποία αντιβαίνει τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προφανώς εξυπηρετεί αλλότριουκυπς σκοπούς, όπως η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Στην περίπτωση του κ. Sessions, σε αντίθεση με άλλες, η αποτροπή δεν κατέστη δυνατή λόγω ακριβώς του ιστορικού των σχέσεών του με την Τουρκία».

Σημειώνει ότι «Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε άμεση και στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ και γι' αυτό το θέμα, έχοντας ως πυξίδα τη διαχρονικά αγαστή τους συνεργασία, η οποία εδράζεται, μεταξύ άλλων, και στην επίσημη θέση αρχών των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η οποία παραμένει αμετάβλητη και συνάδει με το διεθνές δίκαιο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.