Κοσμος

Κινεζικός ζωολογικός κήπος αρνείται ότι οι αρκούδες του είναι άνθρωποι ντυμένοι με στολή

Το βίντεο που πυροδότησε διαδικτυακές εικασίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινεζικός ζωολογικός κήπος αρνείται ότι οι αρκούδες του είναι άνθρωποι ντυμένοι με στολή
© Thai Lam/ Unsplash

Κίνα: Ο ζωολογικός κήπος του Χανγκζού επιμένει ότι οι αρκούδες του είναι αληθινές, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με τη μια να στέκεται στα πίσω πόδια.

Ζωολογικός κήπος στην ανατολική Κίνα διέψευσε τις πληροφορίες ότι ορισμένες από τις αρκούδες του θα μπορούσαν να είναι άνθρωποι ντυμένοι με κοστούμια, μετά το βίντεο που απεικονίζει τη μια να στέκεται στα πίσω της πόδια κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή υπό την οπτική γωνία της Άντζελα, μιας Μαλαισιανής αρκούδας, οι φύλακες του ζωολογικού κήπου στον ζωολογικό κήπο ανέφεραν:

«Όταν πρόκειται για αρκούδες, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι μια τεράστια φιγούρα και εκπληκτική δύναμη… Αλλά δεν είναι όλες οι αρκούδες μεγαθήρια και προσωποποιημένος κίνδυνος. Εμείς οι αρκούδες της Μαλαισίας είμαστε μικροκαμωμένες, οι μικρότερες αρκούδες στον κόσμο».

Το βίντεο με την αρκούδα που στέκεται στα πίσω πόδια της κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να σημειώνουν ότι τα λεπτά πόδια και οι πτυχές της γούνας την έκαναν να μοιάζει σαν άνθρωπος που παριστάνει την αρκούδα.

«Ένας άνθρωπος με γούνινο κοστούμι αρκούδας δεν θα άντεχε περισσότερο από λίγα λεπτά πριν καταρρεύσει»

Αλλά σε μια ηχογράφηση που κυκλοφόρησε στο WeChat, ένας εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι το ζώο ήταν πραγματικό και ότι τέτοια εξαπάτηση δεν θα συνέβαινε σε κρατικές εγκαταστάσεις.

Σημείωσε επίσης ότι στην καλοκαιρινή θερμοκρασία των 40 βαθμών Κελσίου, ένας άνθρωπος με γούνινο κοστούμι αρκούδας «δεν θα άντεχε περισσότερο από λίγα λεπτά πριν καταρρεύσει».

Ένας υπάλληλος του ζωολογικού κήπου είπε ότι διοργανώθηκαν επισκέψεις για τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα για να δουν τις αρκούδες.

Οι τύποι αρκούδων που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο έχουν το μέγεθος μεγαλόσωμων σκύλων, με ύψος το πολύ 1,3 μέτρα στα πίσω πόδια τους, σε σύγκριση με έως και 2,8 μέτρα για τις γκρίζλι και άλλα είδη, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

Άλλοι κινεζικοί ζωολογικοί κήποι έχουν κατηγορηθεί ότι προσπάθησαν να περάσουν σκυλιά βαμμένα για να μοιάζουν με λύκους ή αφρικανικές γάτες και γαϊδούρια βαμμένα ώστε να μοιάζουν με ζέβρες.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ