Κοσμος

Καταγγελίες από τους Financial Times πως η Ουκρανία χρησιμοποιεί βορειοκορεάτικους πυραύλους

Στον πόλεμο με την Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί στρατιώτες
© EPA/ OLEG PETRASYUK

Financial Times: Η Ουκρανία έχει βορειοκορεατικούς πυραύλους - Στον πόλεμο με την Ρωσία

Ουκρανοί στρατιώτες θεάθηκαν να χρησιμοποιούν βορειοκορεατικούς πυραύλους που όπως είπαν κατέσχεσαν από Ρώσους προτού παραδοθούν στην Ουκρανία, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας άφησε να εννοηθεί πως τα όπλα «κατασχέθηκαν» από τους Ρώσους, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι προμηθεύει όπλα στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων και αποστολές διά θαλάσσης, αλλά δεν έχουν προσφέρει αποδείξεις και βορειοκορεατικά όπλα δεν έχουν παρατηρηθεί ευρέως στα πεδία της μάχης στην Ουκρανία.

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία αρνούνται ότι διενεργούν συναλλαγές για όπλα.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times

Τα βορειοκορεατικά όπλα θεάθηκαν να χρησιμοποιούνται από Ουκρανούς στρατιώτες που χειρίζονταν συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών Grad κοντά στην κατεστραμμένη ανατολική πόλη Μπαχμούτ, τόπο μιας μακράς και άγριας μάχης, αναφέρει το δημοσίευμα των FT.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε μια σπάνια επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ αυτή την εβδομάδα για τις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την υπογραφή της εκεχειρίας που έθεσε τέλος στον πόλεμο της Κορέας, την πρώτη επίσκεψη ανώτατου αξιωματούχου άμυνας της Μόσχας από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Σοϊγκού φωτογραφήθηκε να βλέπει απαγορευμένους βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν σε στρατιωτική έκθεση στην Πιονγκγιάνγκ, κάτι που σημαίνει βαθύτερες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες οι οποίες βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ