Κοσμος

To «Bawaal»του Μπόλιγουντ κατηγορείται για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος

Το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC) ζητάει από το Amazon Prime να την αποσύρει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To «Bawaal»του Μπόλιγουντ κατηγορείται για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος
© IMDB

Μπόλιγουντ: Η ταινία «Bawaal» κατηγορείται για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος

Η ταινία του Μπόλιγουντ, «Bawaal», κατηγορήθηκε ότι ευτελίζει τη δολοφονία εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος με διαλόγους και μια ιστορία που χρησιμοποιεί τα στρατόπεδα των Ναζί για τα περιγράψει τα προβλήματα των σχέσεων. 

Η ταινία προκάλεσε αντιδράσει και ώθησε μια ομάδα εβραϊκών δικαιωμάτων να ζητήσει την απομάκρυνσή της από τις πλατφόρμες ταινιών.

Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC) ζήτσε την Τρίτη την Amazon Prime να καταργήσει το «Bawaal» λόγω της «παράξενης χρήσης του Ολοκαυτώματος για να εξυπηρετήσει την πλοκή». 

Η ταινία, την οποία σκηνοθετεί ο Ινδός σκηνοθέτης, Nitesh Tiwari, και πρωταγωνιστούν οι γνωστοί ηθοποιοί Janhvi Kapoor και Varun Dhawan, αφηγείται την ιστορία ενός ναρκισσιστή καθηγητή ιστορίας που ντρέπεται για την επιληψία της συζύγου του. Ταξιδεύουν στην Ευρώπη σε εξέχουσες τοποθεσίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η αγάπη τους βαθαίνει. 

Το τρέιλερ του «Bawaal», το οποίο χρησιμοποιεί την ετικέτα «Κάθε ιστορία αγάπης έχει τον δικό της πόλεμο», περιλαμβάνει μια σκηνή φαντασίας όπου οι χαρακτήρες του είναι παγιδευμένοι σε έναν θάλαμο αερίων.

Σε μια άλλη σκηνή της ταινίας, ο πρωταγωνιστής λέει: «Κάθε σχέση περνάει από το Άουσβιτς τους».

«Το Άουσβιτς δεν είναι μεταφορά. Είναι το παράδειγμα της ικανότητας του ανθρώπου για το κακό», δήλωσε Διευθυντής της Παγκόσμιας Κοινωνικής Δράσης του SWC, Ραβίνος Abraham Cooper. «Ο Nitesh Tiwari, ευτελίζει τη μνήμη 6 εκατομμυρίων δολοφονημένων Εβραίων και εκατομμυρίων άλλων που υπέφεραν από τα χέρια του γενοκτονικού καθεστώτος του Χίτλερ».

Στο μεταξύ, η ταινία δεν έτυχε καλής υποδοχής στην Ινδία, με πολλούς να της δίνουν κακές κριτικές. Μία από τις κορυφαίες αγγλόφωνες εφημερίδες της Ινδίας, η Hindustan Times, την χαρακτήρισε «την πιο αναίσθητη ταινία της χρονιάς μέχρι στιγμής».

Πάντως, ο δημιουργός της ταινίας, Nitesh Tiwari απάντησε λέγοντας πως «Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεση. Ποτέ δεν θα ήταν πρόθεσή μου να είμαι αναίσθητος».

Bawaal - Official Trailer | Varun Dhawan, Janhvi Kapoor | Prime Video India

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ