- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
To «Bawaal»του Μπόλιγουντ κατηγορείται για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος
Το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC) ζητάει από το Amazon Prime να την αποσύρει
Μπόλιγουντ: Η ταινία «Bawaal» κατηγορείται για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος
Η ταινία του Μπόλιγουντ, «Bawaal», κατηγορήθηκε ότι ευτελίζει τη δολοφονία εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος με διαλόγους και μια ιστορία που χρησιμοποιεί τα στρατόπεδα των Ναζί για τα περιγράψει τα προβλήματα των σχέσεων.
Η ταινία προκάλεσε αντιδράσει και ώθησε μια ομάδα εβραϊκών δικαιωμάτων να ζητήσει την απομάκρυνσή της από τις πλατφόρμες ταινιών.
Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC) ζήτσε την Τρίτη την Amazon Prime να καταργήσει το «Bawaal» λόγω της «παράξενης χρήσης του Ολοκαυτώματος για να εξυπηρετήσει την πλοκή».
Η ταινία, την οποία σκηνοθετεί ο Ινδός σκηνοθέτης, Nitesh Tiwari, και πρωταγωνιστούν οι γνωστοί ηθοποιοί Janhvi Kapoor και Varun Dhawan, αφηγείται την ιστορία ενός ναρκισσιστή καθηγητή ιστορίας που ντρέπεται για την επιληψία της συζύγου του. Ταξιδεύουν στην Ευρώπη σε εξέχουσες τοποθεσίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η αγάπη τους βαθαίνει.
Το τρέιλερ του «Bawaal», το οποίο χρησιμοποιεί την ετικέτα «Κάθε ιστορία αγάπης έχει τον δικό της πόλεμο», περιλαμβάνει μια σκηνή φαντασίας όπου οι χαρακτήρες του είναι παγιδευμένοι σε έναν θάλαμο αερίων.
Σε μια άλλη σκηνή της ταινίας, ο πρωταγωνιστής λέει: «Κάθε σχέση περνάει από το Άουσβιτς τους».
«Το Άουσβιτς δεν είναι μεταφορά. Είναι το παράδειγμα της ικανότητας του ανθρώπου για το κακό», δήλωσε Διευθυντής της Παγκόσμιας Κοινωνικής Δράσης του SWC, Ραβίνος Abraham Cooper. «Ο Nitesh Tiwari, ευτελίζει τη μνήμη 6 εκατομμυρίων δολοφονημένων Εβραίων και εκατομμυρίων άλλων που υπέφεραν από τα χέρια του γενοκτονικού καθεστώτος του Χίτλερ».
Στο μεταξύ, η ταινία δεν έτυχε καλής υποδοχής στην Ινδία, με πολλούς να της δίνουν κακές κριτικές. Μία από τις κορυφαίες αγγλόφωνες εφημερίδες της Ινδίας, η Hindustan Times, την χαρακτήρισε «την πιο αναίσθητη ταινία της χρονιάς μέχρι στιγμής».
Πάντως, ο δημιουργός της ταινίας, Nitesh Tiwari απάντησε λέγοντας πως «Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεση. Ποτέ δεν θα ήταν πρόθεσή μου να είμαι αναίσθητος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.