Κοσμος

Παππούς και γιαγιά στο Σικάγο ξυλοφόρτωσαν μέχρι θανάτου την 5χρονη εγγονή τους

Φέρεται να τη μαστίγωναν κάθε φορά που λερωνόταν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 5χρονη Jada Moore ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους παππούδες της
© Youtube

Σικάγο: Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου 5χρονης από τους παππούδες της - Ο λόγος και η ομολογία του παππού

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον θάνατο ενός κοριτσιού μόλις 5 ετών στο Σικάγο. Το μικρό κορίτσι φέρεται να βρήκε τραγικό θάνατο μετά τον ξυλοδαρμό της από τον παππού και τη γιαγιά της με τους οποίους έμενε τον τελευταίο καιρό, αφού η μητέρα της αδυνατούσε να τη μεγαλώσει. Το παιδί φέρεται να κακοποιούνταν κάθε φορά που λερωνόταν, καθώς ο παππούς της -κατά πληροφορίες- ομολόγησε ότι τη μαστίγωνε με τη ζώνη, ενώ την είχε προειδοποιήσει για τις «συνέπειες» που θα αντιμετώπιζε αν λερωνόταν. 

Σύμφωνα με το NBCChicago, το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στις 14 Ιουλίου μετά από έναν ακόμη ξυλοδαρμό. Ο εισαγγελέας του Ιλινόις ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως το κοριτσάκι για περισσότερους από δύο μήνες ζούσε έναν απίστευτο εφιάλτη στα χέρια των παππούδων του. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι το κοριτσάκι έφερε σοβαρές θλάσεις, οι οποίες παρατηρούνται συχνότερα σε θύματα τροχαίου. 

Ο παππούς παραδέχθηκε ότι ξυλοφόρτωνε την εγγονή του

Ο 62χρονος Klent Elwoods, 62 ετών και η σύζυγός του, Lisa Jones, από το Park Forest, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού για τον θάνατο της Jada, τον οποίον το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Cook έκρινε ως ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από πολλαπλούς τραυματισμούς κατά τις κακοποιήσεις που δέχτηκε το παιδάκι. Ο παππούς του κοριτσιού κάλεσε τις αρχές και παραδέχθηκε: «Έδερνα τη μικρή μου εγγονή και τώρα δεν ανταποκρίνεται». Οι αστυνομικοί βρήκαν τη Jada «ξαπλωμένη στον καναπέ, εντελώς γυμνή».  Οι διασώστες έκαναν ΚΑΡΠΑ στο κορίτσι προτού μεταφερθεί με αεροπλάνο στο νοσοκομείο Παίδων Comer, όπου πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο παππούς είπε στην αστυνομία ότι άρχισε να χτυπά την Jada επειδή λέρωσε τα εσώρουχά της. Την ώρα, δε, που η αστυνομία έφτασε στον τόπο του εγκλήματος, είπε στα όργανα της τάξης: «Ήμουν ολίγον τι σκληρός με την εγγονή μου». Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία, η Jones είπε ότι η εγγονή της λερωνόταν συχνά και ότι ο Elwoods της είχε προειδοποιήσει ότι εάν λερωνόταν ξανά, τότε θα της έριχνε βουρδουλιές με ζώνη του. Το κοριτσάκι κατέρρευσε από τον ξυλοδαρμό, καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. 

Ο ιατροδικαστής είπε πως η μικρή είχε «μώλωπες, εκδορές και ουλές, σε διάφορα στάδια επούλωσης» σε όλο της το σώμα. Ο Elwoods και η Jones είχαν πάρει τη Jada στις αρχές Απριλίου, υποσχόμενοι να δώσουν στη 5χρονη «μια καλύτερη ζωή στο σπίτι τους», καθώς η μητέρα της, που ζει στην Ατλάντα, αδυνατούσε να τη μεγαλώσει. Οι αρχές κατάσχεσαν από το σπίτι του εγκλήματος τη ζώνη του παππού, αλλά και τα έγγραφα με τα οποία η μητέρα έδινε την επιμέλεια του παιδιού στους παππούδες.

Με πληροφορίες από NBC Chicago

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ