Κοσμος

Τρεις νεκροί από mass shooting στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Λίγο πριν την πρεμιέρα του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρεις νεκροί από mass shooting στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Νέα Ζηλανδία: Τρεις νεκροί από mass shooting στο Όκλαντ - Λίγο πριν την πρεμιέρα του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από σφαίρες στο Όκλαντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη, την ημέρα που ξεκινούν οι αγώνες του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών, οι οποίοι θα διεξαχθούν όπως προβλέπεται, ανακοίνωσαν οι νεοζηλανδικές αρχές.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς καθησύχασε κρίνοντας πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε απειλή για την εθνική ασφάλεια εξαιτίας της επίθεσης και πρόσθεσε ότι το Μουντιάλ, που οργανώνει η χώρα του από κοινού με την Αυστραλία, θα αρχίσει κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένο.

Η αμερικανική εθνική ομάδα, που βρίσκεται στο Όκλαντ, διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ότι το προσωπικό της και οι παίκτριες δεν έπαθαν το παραμικρό.

Στην επίθεση, που είχε επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι άνθρωποι, ο δράστης «πήγε σε κτίριο» και πυροβόλησε «με το όπλο του», ανέφερε ο μεταβατικός αρχηγός της νεοζηλανδικής αστυνομίας Σάνι Πατέλ.

«Φθάνοντας στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου, ο άνδρας κλείστηκε στον κλωβό του ανελκυστήρα και το προσωπικό μας προσπάθησε να κάνει διάλογο μαζί του», συνέχισε «Έριξε κι άλλους πυροβολισμούς και βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα αργότερα», σύμφωνα με τον κ. Πατέλ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι, πέραν αυτού του δράστη. Έκανε επίσης λόγο για τραυματίες, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Αναπτύχθηκε στην περιοχή «ισχυρή» δύναμη της αστυνομίας μετά το συμβάν που απέκλεισε τη ζώνη, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, που έστειλε επίσης ελικόπτερο στην περιοχή.

Two Killed In Auckland Building Site Shooting, New Zealand PM Chris Hipkins Addresses Media

«Αυτό που συνέβη είναι προφανώς ανησυχητικό», πάντως «διαβεβαιώνουμε το κοινό ότι (...) η κατάσταση έχει ελεγχθεί και ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Πατέλ.

Εκτίμησε επίσης πως «δεν υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια».

Η αστυνομία συνέστησε εξάλλου στους πολίτες της Όκλαντ να μην προσεγγίσουν την περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση διαρκούσης της έρευνάς της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ