Κοσμος

Συναγερμός στη Γέφυρα της Κριμαίας: Δύο νεκροί και ένα παιδί τραυματισμένο

Oι Ρώσοι παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για ουκρανική επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η γέφυρα της Κριμαίας
© EPA

Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Γέφυρα της Κριμαίας λόγω «κατάστασης έκτακτης ανάγκης»

Η κίνηση διακόπηκε στην κατασκευασμένη από τη Ρωσία γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ, εξαιτίας κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», όπως ενημέρωσε μέσω Telegram ο εγκατεστημένος από τις ρωσικές αρχές κυβερνήτης της, Σεργκέι Αξιόνοφ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, oι κυβερνήτες του Κράσνονταρ και του Μπέλγκοροντ επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για δύο νεκρούς γονείς στη γέφυρα, ενώ τραυματισμένη νοσηλεύεται σε ΜΕΘ η κόρη τους σε σοβαρή κατάσταση.

«Όλοι είδαμε ένα βίντεο στο Διαδίκτυο με ένα αυτοκίνητο με ζημιές και πινακίδες του Μπέλγκοροντ. Αυτές τις πληροφορίες έχουμε μέχρι στιγμής: ένα κορίτσι τραυματίστηκε και δυστυχώς οι γονείς της έχουν σκοτωθεί», έγραψε στο Telegram o Βιατσεσλάβ Βλάντκοφ, κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ (επαρχία στη νότια Ρωσία).

Οι Ρώσο παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για ουκρανική επίθεση

Αρκετή ώρα μετά το κλείσιμο της γέφυρας, ο πρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας παραδέχτηκε ότι πρόκειται για «επίθεση από τους τρομοκράτες στο Κίεβο», σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Tα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, μάλιστα, εικόνες από τις ζημιές στο οδόστρωμα και στα κιγκλιδώματα.

Σε μια πρώτη ουκρανική αντίδραση, η εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης, Νατάλια Χουμενιούκ, έκανε λόγω για «ρωσικά προβοκάτσια».

Δύο ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, μετέδωσαν ότι η ουκρανική μυστική υπηρεσία και το ναυτικό της χώρας βρίσκονταν πίσω από την επίθεση. Νωρίτερα, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine έκανε λόγο για «εκρήξεις».

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί τόσο η σιδηροδρομική όσο και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της χερσονήσου. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής παροτρύνονται να αποφύγουν να μετακινηθούν μέσω της γέφυρας.

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα είχε χτυπηθεί τον περασμένο Οκτώβριο από μια ισχυρότατη έκρηξη, η οποία είχε προκαλέσει και πτώση ενός τμήματός της, με τις ρωσικές αρχές τότε να κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, καθώς και για βόμβα που είχε πυροδοτηθεί από φορτηγό. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ