Κοσμος

«Πόλεμος» της Γερουσίας στο Prime των Logan Paul και KSI;

Για τα ποσοστά καφεΐνης που περιέχει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Πόλεμος» της Γερουσίας στο Prime των Logan Paul και KSI;

Prime: «Πόλεμος» της Γερουσίας στο ενεργειακό ποτό των Logan Paul και KSI - Για τα ποσοστά καφεΐνης που περιέχει

Ο Γερουσιαστής Τσακ Σούμερ κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές να ερευνήσουν το ενεργειακό ποτό Prime που προωθείται από τους επιτυχημένους YouTubers KSI και Logan Paul.

Ο Σούμερ ισχυρίζεται ότι το ποτό απευθύνεται σε παιδιά παρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε καφεΐνη. Το Prime Energy περιέχει 200mg καφεΐνης ανά κουτάκι, ποσότητα περίπου διπλάσια από την ποσότητα του ανταγωνιστικού ενεργειακού ποτού Red Bull.

Κάθε ποτό φέρει προειδοποίηση που αναφέρει ότι δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 18 ετών. Ωστόσο, ο Σούμερ ισχυρίστηκε ότι το Prime Energy συσκευάστηκε και διατέθηκε στο εμπόριο «σε σχεδόν πανομοιότυπη μορφή με τα ποτά χωρίς καφεΐνη». Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι γονείς είχαν αγοράσει εν αγνοία τους το εν λόγω ποτό για τα παιδιά τους, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη την Κυριακή.

«Ο FDA [Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων] πρέπει να ερευνήσει το PRIME για την παράλογη περιεκτικότητά του σε καφεΐνη και το μάρκετινγκ που απευθύνεται σε παιδιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε αργότερα στο Twitter.

Το 2022, ο Logan Paul και ο KSI - οι οποίοι έχουν περίπου 48 εκατομμύρια followers στο YouTube μαζί - λάνσαραν το ποτό Prime Hydration χωρίς καφεΐνη. Γρήγορα έγινε viral, προκαλώντας μεγάλες ουρές στα επιλεγμένα καταστήματα.

Το ποτό Prime Energy χωρίς καφεΐνη κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Προωθείται από την εταιρεία ως προϊόν χωρίς ζάχαρη και vegan.

Μια προειδοποίηση σε κάθε κουτάκι του ποτού αναφέρει ότι δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 18 ετών, άτομα με ευαισθησία στην καφεΐνη, έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν.

Πόσο καφεΐνη έχει το Prime συγκριτικά με τα υπόλοιπα ενεργειακά ποτά

Prime Energy - 200mg (355ml can)
Red Bull - 80mg (250ml)
Monster - 160mg (473ml)
Nos - 160mg (473ml)
Burn - 112mg (354ml)
Rockstar - 300mg (473ml)
Lucozade - 46mg (380ml)
Coco Cola original - 32mg (330ml)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ