Κοσμος

Οι αλβανικές αρχές δεν δίνουν άδεια στον Φρέντι Μπελέρη για να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας

Αντιδήμαρχος αναλαμβάνει τη διοίκηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρέντι Μπελέρης
© Facebook / Φρέντης Μπελέρης

Φρέντι Μπελέρης: Απόρριψη του αιτήματος για άδεια - Εκτός ορκωμοσίας ο δήμαρχος - Η πρόβλεψη της νομοθεσίας

Απορρίφθηκε το αίτημα που κατέθεσε ο Φρέντι Μπελέρη στις αλβανικές αρχές προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια για να παραστεί στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου της Χειμάρρας και στην ορκωμοσία του ο νέος δήμαρχος, μετά την επικύρωση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών

Σύμφωνα με το himara.gr, παρότι η νομοθεσία προβλέπει τη χορήγηση άδειας στους κρατούμενους, το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη απορρίφθηκε. Ο εισαγγελέας του Ειδικού δικαστηρίου σημειώνει ότι «υπάρχει ποινικό προηγούμενο με το Φρέντι Μπελέρη» γι΄αυτό και δεν τον αποφυλακίζουν, διότι όπως ισχυρίζονται «όταν είχε τιμωρηθεί το 2003 για υποτιθέμενη προσβολή των συμβόλων της Αλβανίας, όταν εμπόδισε με κίνδυνο της ζωής του -ως εκλογικός αντιπρόσωπος στο χωριό Πύλιουρι – την κλοπή της κάλπης από παρακρατικούς, στις δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς, είχε απομακρυνθεί από την Αλβανία και επέστρεψε όταν είχε παραγραφεί η υπόθεση».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με βάση τη νομοθεσία στην Αλβανία, θα αναλάβει τα καθήκοντά του ένας αντιδήμαρχος, ο οποίος θα οριστεί από Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ελέγχεται στην πλειοψηφία του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Έτσι το πρόσωπο που θα αναλάβει αναμένεται να είναι υποστηρικτής του Έντι Ράμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ