Κοσμος

Επικοινωνία Μπορέλ με τους ΥΠΕΞ της G7 για τη Ρωσία - Ενεργοποιήθηκε το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων

Συντονισμός της διεθνούς κοινότητας μετά τις ραγδαίες εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΕ - ανταρσία Wagner στη Ρωσία: Με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7 είχε επικοινωνία ο Ζοζέπ Μπορέλ - Ενεργοποίησε και το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.
Με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7 είχε επικοινωνία ο Ζοζέπ Μπορέλ μετά τις εξελίξεις στη Ρωσία © EP/Philippe Buissin

ΕΕ - ανταρσία Wagner στη Ρωσία: Με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7 είχε επικοινωνία ο Ζοζέπ Μπορέλ - Ενεργοποίησε και το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

Με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7 είχε επικοινωνία ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ ενεργοποίησε και το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων για την κατάσταση στη Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει:

«Είχα επικοινωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7 για την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Ρωσία. Εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της Δευτέρας, συντονίζομαι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχω ενεργοποιήσει το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων. Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτη».

Παράλληλα, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ μίλησε στους ομολόγους της των κρατών-μελών της G7 σχετικά με την κατάσταση στη Ρωσία, όπως έκανε γνωστό το γερμανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

«Η υπουργός Εξωτερικών Μπέρμποκ συζήτησε την κατάσταση με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι η ομάδα διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων της γερμανικής κυβέρνησης συνεδριάζει εξετάζοντας την κατάσταση στη Μόσχα.

Η ένοπλη ανταρσία στην Ρωσία αποτελεί μια «ευκαιρία» για την Ουκρανία, δηλώνει η υφυπουργός Άμυνας

Η Ρωσία ξεκίνησε μια διαδικασία που οδηγεί στην αυτοκαταστροφή της με το να εισβάλλει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, για την οποία, η ανταρσία της Wagner αποτελεί μια «ευκαιρία» για τη χώρα της.

«Μας πολεμούν αλλά αυτοκαταστρέφονται», τόνισε η Μαλιάρ με ανάρτηση στο Telegram. «Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Ένα παράθυρο ευκαιρίας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουκρανία συνεχίζει να εργάζεται «για τη νίκη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ