Κοσμος

Βρετανός δισεκατομμυριούχος ήταν μέσα στο υποβρύχιο που χάθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού

Αγωνία για την τύχη των επιβαινόντων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τιτανικός: Βρετανός δισεκατομμυριούχος ήταν μέσα στο υποβρύχιο που χάθηκε
© Facebook

Τιτανικός: Βρετανός δισεκατομμυριούχος ήταν μέσα στο υποβρύχιο που χάθηκε στο ναυάγιο

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, Χάμις Χάρτινγκ, βρισκόταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες του υποβρυχίου το οποίο εξαφανίστηκε ενώ έκανε ψυχαγωγική βόλτα στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Αρχικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο εξερευνητής Χάμις Χάρντινγκ είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ακολούθησε την OceanGate ως «ειδικός αποστολής» και στη συνέχεια ο θετός του γιος, Brian Szasz, κοινοποίησε μηνύματα ανησυχίας στα κοινωνικά δίκτυα, γράφοντας τα εξής: «Ο πατριός μου είναι σε αυτό το υποβρύχιο». Αναρτώντας, δε, οικογενειακή φωτογραφία από την περσινή μέρα των Χριστουγέννων, σημείωσε: «Σκέψεις και προσευχές για την οικογένειά μου».

Σημειώνεται ότι ο Χάρντινγκ συμμετείχε στην πέμπτη διαστημική πτήση της Blue Origin την περασμένη χρονιά. Κατέχει επίσης το ρεκόρ Γκίνες για τον ταχύτερη περιήγηση στη Γη μέσω του Βόρειου και του Νότιου Πόλου, 46 ώρες, 40 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, μέσω αεροσκάφους.

Titanic tourist submarine goes missing in the Atlantic Ocean

Έρευνες για το υποβρύχιο

Εν τω μεταξύ, η αγωνία κορυφώνεται και η μεγάλη επιχείρηση έρευνας στον Ατλαντικό Ωκεανό συνεχίζεται μετά τον συναγερμό που σήμανε από την εξαφάνιση του υποβρυχίου που μετέφερε κόσμο στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Χωρίς να διευκρινίσει πόσα άτομα επέβαιναν στο καταδυόμενο σκάφος, η εταιρεία OceanGate Expeditions ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διερευνά όλες τις επιλογές της» ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια το πλήρωμα στην ξηρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα.

Η αμερικανική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο, αφού πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος», πρόσθεσε η OceanGate.

Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια κατ’ άτομο, ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY