Κοσμος

Σαρλ Μισέλ για το ναυάγιο στην Πύλο: Να δώσουμε τέλος στην αδίστακτη επιχείρηση των διακινητών

Φον Ντερ Λάιεν: «Βαθύτατα λυπημένη από την είδηση του ναυαγίου»

Nαυάγιο στην Πύλο
Nαυάγιο στην Πύλο © Γιάννης Μαρκάκης/eleftheriaonline/Eurokinissi

Ναυάγιο στην Πύλο - ΕΕ: Δηλώσεις Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν - Σαρλ Μισέλ - Τα μηνύματα των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το ναυάγιο στην Πύλο αποτελεί «μια σπαρακτική υπενθύμιση ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην αδίστακτη επιχείρηση των διακινητών», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Παράλληλα σημειώνει ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα εξετάσουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου.

«Βαθιά λυπημένος για το τραγικό ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Πύλου, στη νότια Ελλάδα, με τόσες χαμένες ζωές νέων (ανθρώπων).

Μια σπαρακτική υπενθύμιση ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην αδίστακτη επιχείρηση των διακινητών. Οι ηγέτες της ΕΕ θα εξετάσουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Σαρλ Μισέλ.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό επιβαινόντων.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει, από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία και οι μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό ήταν από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες, 79 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 104 έχουν διασωθεί. Η επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό κάνει λόγο για μόλις 17 νεκρούς.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Βαθύτατα λυπημένη από την είδηση του ναυαγίου

Τη θλίψη της για το ναυάγιο στην Ελλάδα και τους νεκρούς καθώς και την ανησυχία της για τους αγνοούμενους εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο twitter.

Επισήμανε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με τα κράτη μέλη και τις τρίτες χώρες, για να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες».

«Βαθύτατα λυπημένη από την είδηση του ναυαγίου στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών και τους πολλούς θανάτους που αναφέρθηκαν. Ανησυχώ πολύ για τον αριθμό των αγνοουμένων. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με τα κράτη μέλη και τις τρίτες χώρες, για να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.