Κοσμος

Ερντογάν: «Θα το πω του Μητσοτάκη κατάμουτρα: "πού το πάτε με τα εξοπλιστικά;"»

«Η Ελλάδα να σταματήσει τη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου» επαναλαμβάνει ο Τούρκος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT

Ελληνοτουρκικά - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η ερώτηση του Τούρκου προέδρου σε ενδεχόμενη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εξοπλιστικά

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας και δήλωσε ότι σε ενδεχόμενη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει να του απευθύνει κατά πρόσωπο το ερώτημα «πού το πάτε με τα εξοπλιστικά;»

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος στην πτήση επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε σε δημοσιογράφο: «Μετά την εκλογή μας, μου τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης και μου έδωσε συγχαρητήρια. Ήταν μια τέτοια φάση. Επομένως, αν συμβεί κάτι τέτοιο στο Βίλνιους, δεν θα αποφύγουμε να συναντηθούμε. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Εφόσον δεν υπάρχουν αμφίσημα μηνύματα, επιδιώκουμε να μειώσουμε την εχθρότητα αντί να την αυξήσουμε. Θα τα πούμε λοιπόν και εκεί. Φυσικά, υπάρχει κάτι εδώ» και πρόσθεσε:

«Ξέρουμε και το τι θα πούμε: "Κύριε Πρωθυπουργέ σταματήστε τώρα τα εξοπλιστικά. Πού θα φτάσετε με αυτά τα εξοπλιστικά; Η Αμερική σου δίνει συνέχεια πολλά όπλα. Γιατί τα αγοράζετε; Μήπως σας τα δίνουν δωρεάν και δεν σας ζητούν χρήματα;" Μάλλον, θα μιλήσουμε για αυτά. Να ξέρετε επίσης ότι υπάρχουμε για να μειώσουμε τους εχθρούς μας, όχι για να τους αυξήσουμε. Αυτή είναι η Τουρκία, αυτός είναι ο Ερντογάν».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctcb40o0nz01)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ