Κοσμος

Έφτιαξε τη δική του χώρα και απαγόρευσε δια νόμου... τα Crocs

Γνωρίστε το περίεργο έθνος του Slowjamastan

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μικροέθνος του Slowjamastan
© Facebook/The Republic of Slowjamastan

Slowjamastan: Ένας Dj έφτιαξε τη δική του χώρα στην έρημο της Καλιφόρνια

Tη δική του χώρα με τους δικούς της νόμους δημιούργησε ένας DJ μες στη μέση της καλιφορνέζικης ερήμου. Η Δημοκρατία του Slowjamastan αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μικρο-έθνους, με δική της σημαία, διαβατήρια, νομίσματα, ακόμα και εθνικό ύμνο.

Ο άνθρωπος πίσω από το Slowjamastan, ο οποίος αυτοαποκαλείται και «σουλτάνος» του, είναι ο Randy «R Dub!» Williams. O λόγος που έφτιαξε τη δική του χώρα; «Δεν είχα άλλες χώρες να επισκεφτώ, οπότε έφτιαξα τη δικιά μου. Έπειτα από 193 χώρες, ήθελα την 194ή», δήλωσε στο CNN ο πολυταξιδευμένος DJ στο επάγγελμα.

Ήταν την 1η Δεκεμβρίου του 2021, τοπική ώρα 12:26 το μεσημέρι, όταν τα «Ηνωμένα Εδάφη του Αυτοδύναμου Κράτους της Δημοκρατίας του Slowjamastan» δήλωσαν την ανεξαρτησία τους από τις ΗΠΑ, μέσω μηνύματος που αναμεταδόθηκε από τα γραφεία της κυβέρνησης, στην πρωτεύουσα Dublândia.

Μια μικρή «χώρα» με περίεργους νόμους στη μέση της ερήμου

Μέσα σε δύο χρόνια, το σουλτανάτο θέσπισε αρκετούς περίεργους νόμους (απαγόρευσε τα Crocs, για παράδειγμα) και ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 500 καταγεγραμμένους πολίτες και άλλους 4.500 που περιμένουν να καταγραφούν.

We had an incident today.

Posted by The Republic of Slowjamastan on Sunday, May 28, 2023

Η «χώρα» ουσιαστικά είναι ένα μικρό κομμάτι γης μέσα στην έρημο, κοντά στην εθνική οδό California State Route 78, περίπου 2,5 ώρες μακριά από το Σαν Ντιέγκο. Ο Williams αγόρασε το οικόπεδο των 44.800 τετραγωνικών μέτρων τον Oκτώβριο του 2021.

Τους επισκέπτες θα τους υποδεχτεί μια τεράστια πινακίδα που λέει «Καλώς ήρθατε στο Slowjamastan» και η πρασινοκίτρινη σημαία της χώρας, ενώ υπάρχει και... συνοριακός έλεγχος.

"It was a remarkable and fantastic visit to our neighboring desert nation, and one that will always bring fond memories....

Posted by The Republic of Slowjamastan on Thursday, May 25, 2023

Εξηγώντας το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, ο Williams ανέφερε ότι παρόλο που αυτοαποκαλείται «δημοκρατία», κατά κύριο λόγο είναι... δικτατορία: «Καμιά φορά, κάνουμε κάποιες εκλογικές διαδικασίες ή ειδικά δημοψηφίσματα. Πρόσφατα επέτρεψα στους πολίτες να επιλέξουν ποιο θα είναι το εθνικό μας φρούτο, άθλημα και ζώο».

Ο ίδιος ο Williams ποζάρει για φωτογραφίες και απευθύνει διαγγέλματα φορώντας πράσινη φόρμα σουλτάνου, μαζί με faux παράσημα, χρυσές επωμίδες και γυαλιά ηλίου. Έχει δική του ασφάλεια, ενώ πέρα από τα crocs έχει απαγορεύσει τη «ραπ που μουρμουρίζεις» και «όσους βάζουν τα πόδια τους πάνω στο αυτοκίνητο»

We can't wait to see you at MicroCon 2023, Saturday, July 1st in Joliet, Illinois, United States of America. Sultan's AirForce 1 cleared for landing. And by AirForce 1, we mean Southwest Airlines.

Posted by The Republic of Slowjamastan on Tuesday, June 6, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ