- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ελευθερία του λόγου σε όλο της το... μεγαλείο στην Τουρκία - Νέα πρόστιμα σε αντιπολιτευόμενα κανάλια
Eξαιτίας σχολίων που έκαναν κάποιοι από τους προσκεκλημένους τους την περίοδο των εκλογών
Τουρκία: Νέα πρόστιμα σε αντιπολιτευόμενα τηλεοπτικά κανάλια - Eξαιτίας σχολίων που έκαναν κάποιοι από τους προσκεκλημένους τους την περίοδο των εκλογών
Η ένωση συντακτών της Τουρκίας κατήγγειλε χθες Τετάρτη τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας σε τέσσερα αντιπολιτευόμενα τηλεοπτικά δίκτυα, εκτιμώντας ότι «ποινικοποιούν το δικαίωμα του κοινού στην ενημέρωση».
Το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTÜK) έβαλε στο στόχαστρο τους σταθμούς Tele 1, Fox, Halk και Flash Haber, εξαιτίας σχολίων που έκαναν κάποιοι από τους προσκεκλημένους τους την περίοδο των εκλογών.
Ο πρόεδρος της ένωσης, ο Ναζμί Μπιλγκίν, τόνισε πως πρόκειται για «απαράδεκτη παραβίαση του δικαιώματος του κοινού να ενημερώνεται και να παίρνει αποφάσεις για τις εκλογές με βάση αυτή την ενημέρωση».
Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε στηλίτευσε την «ανελέητη τιμωρία του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης» που «μεταμορφώνει την [ρυθμιστική] αρχή σε εργαλείο της κυβέρνησης για τη φίμωση της αντιπολίτευσης και όσων την επικρίνουν».
Το ακριβές ύψος των προστίμων, που δεν ανακοινώθηκε, ορίζεται βάσει των διαφημιστικών εσόδων των δικτύων.
Ωστόσο, κατά τον αντιπρόσωπο της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières , RSF) στην Τουρκία, τον Ερόλ Εντέρογλου, ΜΜΕ προσκείμενα στην αντιπολίτευση υφίστανται «συχνά» πρόστιμα εντελώς «δυσανάλογα με τα έσοδά τους».
Η RSF θύμισε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -ο οποίος επανεξελέγη για νέα πενταετή θητεία την 28η Μαΐου- είχε για ορισμένο χρονικό διάστημα την εξηνταπλάσια προβολή από τους υποψήφιους της αντιπολίτευσης από το σύνολο των τουρκικών τηλεοπτικών δικτύων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.