- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δηλητηριάστηκαν εξήντα μαθήτριες σε σχολείο του Αφγανιστάν
Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο μετά τη δηλητηρίαση σε σχολείο θηλέων
Αφγανιστάν: Εξήντα μαθήτριες νοσηλεύτηκαν αφού δηλητηριάστηκαν στο σχολείο - Άγνωστο ποια ουσία χρησιμοποιήθηκε ή ποιος κρύβεται πίσω από το επεισόδιο.
Περίπου 60 αφγανές μαθήτριες νοσηλεύτηκαν αφού δηλητηριάστηκαν στο σχολείο τους στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Η δηλητηρίαση σε σχολείο θηλέων στην αφγανική επαρχία Σαρ-ε-Πολ σημειώθηκε έπειτα από ένα κύμα δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων στο γειτονικό Ιράν.
«Μερικοί άγνωστοι μπήκαν σε σχολείο θηλέων στην Περιφέρεια Σαντσαράκ ... και δηλητηρίασαν τις τάξεις, όταν τα κορίτσια μπήκαν στις τάξεις δηλητηριάστηκαν», δήλωσε ο Ντεν Μοχαμάντ Ναζαρί, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαρ-ε-Πολ.
Ο Ναζαρί δεν διευκρίνισε ποια ουσία χρησιμοποιήθηκε ούτε ποιος πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από το επεισόδιο.
Ο Ναζαρί πρόσθεσε πως τα κορίτσια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά είναι σε «καλή κατάσταση». Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Στο γειτονικό Ιράν, υπολογίζεται ότι 13.000 μαθήτριες έχουν αρρωστήσει από το Νοέμβριο σε περιστατικά δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων.
Εκπαίδευση γυναικών με προϋποθέσεις στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν
Αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2021, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν εμποδίζει τις περισσότερες μαθήτριες και φοιτήτριες να σπουδάσουν σε λύκεια και πανεπιστήμια, προκαλώντας καταδίκες από ξένες κυβερνήσεις και πολλούς Αφγανούς.
Οι αρχές των Ταλιμπάν κράτησαν τα δημοτικά σχολεία ανοικτά για τα κορίτσια ηλικίας μέχρι 12 ετών και λένε πως τάσσονται υπέρ της εκπαίδευσης των γυναικών, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Όσοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία θα λογοδοτήσουν» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος
Εν αναμονή του διαγγέλματος Μακρόν
Τι δείχνουν νέα στοιχεία
Πότε ξεκίνησαν και ποιες οι ενδείξεις για το αν θα σταματήσουν
Το χρονικό του άγριου εγκλήματος και το τηλεφώνημα που πρόλαβε να κάνει η θεία του στις αρχές
«Δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τι θα γίνει με την προγραμματισμένη περιοδεία στη Λατινική Αμερική
Λεηλασίες, πλιάτσικο και άγριο ξύλο σε Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις
Δεν κάνει πίσω ο Αλβανός πρωθυπουργός
Πώς η επικεφαλής του Rassemblement National μπορεί να κερδίσει τη γαλλική προεδρία
Τεχνικό πρόβλημα ή πολιτική απόφαση
Τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο
Είχε προηγηθεί λεηλασία στην επιχείρηση
«Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Δείτε τις εικόνες από τις λεηλασίες
Εικόνες χάους σε Παρίσι, Λιμόζ και Μασσαλία
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.