Κοσμος

Ιταλία: Λεωφορείο με 38 επιβάτες έπεσε σε γκρεμό - Ένας νεκρός και 14 τραυματίες

Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τροχαίο δυστύχημα στην Ιταλία: Λεωφορείο με 38 επιβάτες έπεσε σε γκρεμό - Ένας νεκρός και 14 τραυματίες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 14 τραυματίστηκαν, όταν λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό ύστερα από τροχαίο με τρία αυτοκίνητα που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον αυτοκινητόδρομο Α16 Νάπολι – Κανόσα, κοντά στην επαρχία Αβελίνο, στην Ιταλία.

Στο λεωφορείο, το οποίο αναχώρησε από το Λέτσε στις 11 το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου με προορισμό τη Ρώμη με προγραμματισμένη άφιξη στις 7 το πρωί, επέβαιναν 36 επιβάτες και δύο οδηγοί. Στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβέστες οι οποίοι, με τη βοήθεια ενός φορτηγού με γερανό, σήκωσαν το όχημα από το γκρεμό για να ελέγξουν αν υπήρχαν και άλλα θύματα.

Τρεις από τους 14 τραυματίες - οι δύο ιδιαίτερα σοβαροί - μεταφέρθηκαν στο Ariano Irpino, άλλοι τρεις στο Avellino και οκτώ στο Benevento.

Οι επιβάτες του λεωφορείου και των εμπλεκόμενων αυτοκινήτων που δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα φιλοξενήθηκαν στο δημοτικό γυμναστήριο της Grottaminarda.

Στις 6.45, το τμήμα του αυτοκινητόδρομου A16 μεταξύ Candela και Grottaminarda, το οποίο είχε κλείσει λόγω του δυστυχήματος, άνοιξε ξανά - αν και μόνο η μία λωρίδα.

«Κοιμόντουσαν όλοι είπε ένας από τους επιβάτες του λεωφορείου, ένας νεαρός από το Λέτσε. Μας ξύπνησε το βίαιο φρενάρισμα και στη συνέχεια ο κρότος, όταν συγκρουστήκαμε με αυτοκίνητα, πριν καταλήξουμε στο γκρεμό».