Κοσμος

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος

Παραμένουν διχασμένοι οι δυτικοί σύμμαχοι για τη συμμετοχή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ουκρανία είναι «αδύνατο» να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι - Γιατί ανησυχούν οι δυτικές κυβερνήσεις.
Ο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι δήλωσε ότι γνωρίζει πως θα είναι «αδύνατο» για την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο © EPA/Sergey Dolzhenko

Η Ουκρανία είναι «αδύνατο» να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι - Γιατί ανησυχούν οι δυτικές κυβερνήσεις.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι δήλωσε σήμερα ότι γνωρίζει πως θα είναι «αδύνατο» για την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο στην χώρα του.

Ο Ζελένσκι πιέζει για να γίνει η Ουκρανία μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας αλλά οι σύμμαχοι είναι διχασμένοι για το πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό. Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν για οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά την συμμαχία στον πόλεμο με την Ρωσία.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Εσθονό πρόεδρο Άλαρ Καρίς, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η συμμετοχή στην συμμαχία εξακολουθεί να είναι η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας για το Κίεβο.

«Είμαστε όμως σώφρονες άνθρωποι και καταλαβαίνουμε ότι δεν θα εμπλέξουμε καμία χώρα του ΝΑΤΟ στον πόλεμο,» δήλωσε ο Ζελέσνκι.

«Και αυτός είναι ο λόγος που καταλαβαίνουμε ότι δεν θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ όσο αυτός ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Όχι επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε, αλλά επειδή είναι αδύνατον».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ