Κοσμος

Ισραηλινή πέθανε μετά από 22 χρόνια σε κώμα - Είχε τραυματιστεί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι

Το «αντίο» της οικογένειάς της και το χρονικό του «χτυπήματος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραυματίες, νεκροί και καταστροφές έξω από την πιτσαρία όπου καταγράφηκε επίθεση βομβιστή - καμικάζι στις 9 Αυγούστου του 2001 - Σε αυτή τραυματίστηκε η Chana Nachenberg
© Getty Images

Νεκρή μετά από 22 χρόνια σε κώμα Ισραηλινή: Η επίθεση από βομβιστή - καμικάζι, η κόρη της και το μήνυμα της οικογένειάς της

Μετά από 22 ολόκληρα χρόνια σε κώμα, πέθανε τελικά Ισραηλινή η οποία είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε επίθεση που καταγράφηκε σε πιτσαρία στην Ιερουσαλήμ στις 9 Αυγούστου 2001.

Η Χάνα Νάχενμπεργκ ήταν 31 ετών όταν τραυματίστηκε σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι την 9η Αυγούστου 2001 με απολογισμό 15 νεκρούς -ανάμεσά τους 8 παιδιά- και πάνω από 120 τραυματίες στην πιτσαρία Sbarro της Ιερουσαλήμ. Η επίθεση συγκαταλέγεται στις πιο πολύνεκρες που είχαν γίνει στη δεύτερη Ιντιφάντα, την παλαιστινιακή εξέγερση τα χρόνια του 2000. Την ευθύνη για αυτή είχε αναλάβει η οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

Η Χάνα Νάχενμπεργκ παρέμενε έκτοτε σε κώμα και θα έκλεινε τα 53 της χρόνια τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον πατέρα της, που μίλησε σε ισραηλινό ενημέρωσης. Πέθανε προχθές Τετάρτη σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ, έπειτα από νοσηλεία σχεδόν ενός μήνα. «Η κόρη μας πέθανε έπειτα από 22 χρόνια ηρωισμού», είπε ο πατέρας της. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεκάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία της την Πέμπτη, όπως κατέγραψαν οι κάμερες του ισραηλινού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Kan 11. Συγκινημένη, η αδελφή της αναφέρθηκε στην κόρη της εκλιπούσας, που βρισκόταν δίπλα της την ημέρα της επίθεσης. Το παιδί, ηλικίας 3 ετών τότε, σώθηκε ως εκ θαύματος.

Ερωτηθείς από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet -την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ-, ο πατέρας του θύματος διευκρίνισε πως η κόρη του, που δεν βγήκε ποτέ από το κώμα, νοσηλεύθηκε για τρεις εβδομάδες σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ. Το 2017, η Ιορδανία αρνήθηκε να προχωρήσει στην έκδοση Ιορδανής που φέρεται να είχε εμπλοκή στην ενέργεια και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των «πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών» του FBI.

14 Years from the Sbarro Attack

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ