Κοσμος

«Ουδέποτε υπήρξαν υποκλοπές σε βάρος δημοσιογράφων και πολιτικών» - Αναταραχή στην Ιταλία με παρακολουθήσεις

Μετά την κυκλοφορία του δημοσιογραφικού βιβλίου «Οι ισχυροί στους καιρούς της Τζόρτζια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μελόνι θέλει να περιορίσει τις υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτα
© EPA/ANGELO CARCONI

Ιταλία: Αναταραχή με παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών - Αρνείται τα πάντα η κυβέρνηση - Μετά την κυκλοφορία του δημοσιογραφικού βιβλίου «Οι ισχυροί στους καιρούς της Τζόρτζια»

Η ιταλική κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι διέψευσε χθες Τετάρτη πως γίνονται υποκλοπές επικοινωνιών δημοσιογράφων και πολιτικών, με ανακοίνωση του υφυπουργού προεδρίας Αλφρέντο Μαντοβάνο.

«Ουδέποτε ενέκρινα, αφότου ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση, υποκλοπές με στόχο δημοσιογράφους ή πολιτικούς», διαβεβαίωσε ο κ. Μαντοβάνο.

Η διάψευση ακολουθεί τη δημοσίευση βιβλίου των δημοσιογράφων Λουίτζι Μπιζινιάνι και Πάολο Μαντρόν, που τιτλοφορείται «Οι ισχυροί στους καιρούς της Τζόρτζια», κατά το οποίο η κυρία Μελόνι «ενημερώθηκε» λίγο προτού αναλάβει τα καθήκοντά της πως «αρκετές προσωπικότητες» τελούν υπό παρακολούθηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επισήμανε στην εφημερίδα La Repubblica ότι «προληπτικές» υποκλοπές μπορούν να γίνονται νόμιμα από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά μόνο αν κινδυνεύει η κρατική ασφάλεια.

Ο κ. Ρέντσι κάλεσε τον κ. Μαντοβάνο να «διαψεύσει καθαρά» πως παρακολουθούνται οι επικοινωνίες δημοσιογράφων και πολιτικών.

Ο υφυπουργός προεδρίας δήλωσε έτοιμος να προσκομίσει «όλες τις πληροφορίες που κρίνεται πως είναι χρήσιμες» στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια της Δημοκρατίας (COPASIR), καθ’ ύλη αρμόδια για τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ