Κοσμος

Γιατί πρασίνισαν τα νερά στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας

Οι αρχές έδωσαν την απάντηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πράσινο το Μεγάλο Κανάλι στη Βενετία
© Youtube

Βενετία: Η εξήγηση των αρχών για το πράσινο χρώμα στο Μεγάλο Κανάλι

Η μεταβολή του χρώματος στα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας προβλημάτισε όχι μόνο τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και τις τοπικές αρχές που προχώρησαν σε έρευνες για να διαπιστώσουν τι «έβαψε» τα νερά με το φθορίζον πράσινο χρώμα. 

Πριν από λίγες ημέρες, οι κάτοικοι παρατήρησαν ότι ένα τμήμα του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας έγινε φωτεινό πράσινο. Η ανάλυση έδειξε ότι η παρουσία φλουορεσκεΐνης προκάλεσε την αλλαγή του χρώματος. Οι τοπικές αρχές σήμερα (31.5) ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα «δεν έδειξαν την παρουσία τοξικών στοιχείων στα δείγματα που αναλύθηκαν», χωρίς να διευκρινίζεται η προέλευση της ουσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nuova Venezia, η αλλαγή του χρώματος που παρατήρησαν οι κάτοικοι προκάλεσε εντύπωση, με την αστυνομία να εξετάζει αν η εξέλιξη της Κυριακής θα μπορούσε να αποτελεί διαμαρτυρία ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή. Όπως σημειώνουν τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι γίνεται πράσινο. 

Το 1968, ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolas Garcia Uriburu έβαψε τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα με μια φθορίζουσα χρωστική κατά τη διάρκεια της 34ης Μπιενάλε της Βενετίας για την προώθηση της οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Water in Venice's Grand Canal turns bright green

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ