Κοσμος

Έλον Μασκ made in... China - Τι συζήτησε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών

Ποιες οι δεσμεύσεις της κινεζικής πλευράς στον δισεκατομμυριούχο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA / Britta Pedersen

Έλον Μασκ made in... China - Τι συζήτησε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών - Ποιες οι δεσμεύσεις της κινεζικής πλευράς στον δισεκατομμυριούχο

Ο ιδιοκτήτης της Tesla Έλον Μασκ είχε σήμερα στο Πεκίνο συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Τσι Γκανγκ, ανακοίνωσε η κινεζική διπλωματία.

Η Κίνα δεσμεύεται «για την δημιουργία περισσότερο προσανατολισμένου προς την αγορά, βασισμένου στο κράτος δικαίου και διεθνοποιημένου» για τις ξένες επιχειρήσεις «οικονομικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο Τσιν στον επιχειρηματία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Έλον Μασκ πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Κίνα από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19.

Η εταιρία του, η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Σανγκάη.

Η μονάδα θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο της Tesla στο χρηματοπιστωτικό κέντρο της ανατολικής Κίνας, έπειτα από το επιβλητικό mega-εργοστάσιο, που άρχισε να λειτουργεί το 2019.

Οι σχέσεις ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο και το Πεκίνο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε τον Νοέμβριο ότι οι σχέσεις που διατηρεί ο ιδιοκτήτης της Tesla με ξένες χώρες πρέπει να εξετασθούν.

Σύμφωνα με την κινεζική διπλωματία, ο Ιλον Μασκ δήλωσε στον Τσι Γκανγκ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους ότι η Tesla θέλει να αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ