- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο «σφυρί» επάργυρο μολύβι του Αδόλφου Χίτλερ - Στις 80.000 ευρώ εκτιμάται η αξία του
Πιστεύεται ότι ήταν δώρο στον ηγέτη των Ναζί από τη σύντροφό του, Εύα Μπράουν για τα 52α γενέθλιά του
Πιστεύεται ότι ήταν δώρο στον ηγέτη των Ναζί από τη σύντροφό του, Εύα Μπράουν για τα 52α γενέθλιά του
Ένα επάργυρο μολύβι που φέρεται να ανήκε στον Αδόλφο Χίτλερ βγαίνει στο σφυρί στο Μπέλφαστ τον επόμενο μήνα και εκτιμάται ότι θα πωληθεί για 50.000 έως 80.000 ευρώ.
Πιστεύεται ότι ήταν δώρο στον ηγέτη των Ναζί από τη σύντροφό του, Εύα Μπράουν για τα 52α γενέθλιά του στις 20 Απριλίου 1941.
Το μολύβι, που αγοράστηκε αρχικά από έναν συλλέκτη σε δημοπρασία το 2002, φέρει την επιγραφή «Eva» στα γερμανικά και τα αρχικά «AH».
Η πώληση ευρείας γκάμας ιστορικών αντικειμένων στο Bloomfield Auctions στο ανατολικό Μπέλφαστ στις 6 Ιουνίου θα περιλαμβάνει επίσης μια πρωτότυπη υπογεγραμμένη φωτογραφία του Χίτλερ και μια σπάνια χειρόγραφη χάρη της βασίλισσας Βικτωρίας που χρονολογείται από το 1869 για Ιρλανδούς επαναστάτες που καταδικάστηκαν για προδοσία.
«Η σημασία του προσωπικού μολυβιού του Χίτλερ έγκειται στο γεγονός ότι συμβάλλει στην αποκάλυψη ενός κρυμμένου κομματιού της ιστορίας, δίνοντας μια μοναδική εικόνα των προσωπικών σχέσεων του Χίτλερ, τις οποίες ο ίδιος κρατούσε σχολαστικά κρυμμένες από το κοινό», δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.
«Μεγάλο μέρος της προσωπικής γοητείας του Χίτλερ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του προερχόταν από την προσεκτικά κατασκευασμένη ταυτότητά του ως πατέρα του γερμανικού έθνους, ο οποίος απέρριπτε τις προσωπικές σχέσεις υπέρ της πίστης στην πατρίδα του», συμπλήρωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.