Κοσμος

«Πιστεύουν ότι εγώ τη σκότωσα, αλλά δεν το έκανα»: Οι επιστολές του ύποπτου για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ προσπαθεί να πείσει τις αρχές ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Christian Brueckner βασικός ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης της Madeleine Mccann
© Youtube / BBC

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Οι επιστολές του Κρίστιαν Μπρούκνερ, βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση του κοριτσιού

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν. Ο ίδιος μέσα από επιστολές που έχει συντάξει αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία για τον εντοπισμό σχετικών στοιχείων.  

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 45χρονος έχει γράψει μια σειρά από επιστολές ελπίζοντας μέσω αυτών να μπορέσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να απαλλαγεί από την υπόθεση. Συγκεκριμένα, ένα γράμμα, γραμμένο με μολύβι, εστάλη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των ερευνών αυτής της εβδομάδας και δείχνει την επιμονή του να πείσει τις αρχές ότι είναι αθώος και δεν έχει καμία εμπλοκή στην απαγωγή της Μαντλίν.

Η γραφολόγος Tracey Trussell, η οποία εξέτασε το τελευταίο γράμμα και άλλα που έχει στείλει τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ότι δείχνουν ότι ο Μπρούκνερ ήταν «παραπλανημένος» και ότι οι «φανταστικές απόψεις του είναι σταθερές, αμετάβλητες». Τα γράμματά του υποδεικνύουν κάποιον που ήθελε να «διοικεί και να ελέγχει» αλλά και «κάποιον που υποφέρει από αισθήματα ενοχής». «Όποια και αν είναι η αλήθεια, υπάρχει η ανάγκη να τροφοδοτεί συνεχώς τον εγωισμό του και απώτερος στόχος του είναι να λάβει κάποιου είδους αναγνώριση», συνεχίζει.

«Δεν θα γίνει ποτέ δίκη για τη Μαντλίν ΜακΚάν», γράφει ο βασικός ύποπτος

Οι ερευνητές που εξετάζουν τον Μπρούκνερ, ο οποίος εκτίει 7 χρόνια στη φυλακή για βιασμό, επιμένουν ότι έχουν «απτές αποδείξεις» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή – και πιστεύουν ότι αυτός τη σκότωσε. Σε μία επιστολή του τον Μάιο, γράφει: «Δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε πώς είναι όταν όλος ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι ένας δολοφόνος παιδιών, ενώ δεν είσαι. Μου είπαν πριν από πολύ καιρό ότι η εισαγγελία έκλεισε την υπόθεση της Maddie επειδή δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό στοιχείο. Δεν θα γίνει ποτέ δίκη. Οι εισαγγελείς δεν λένε τίποτα στο κοινό γιατί πρέπει να δώσουν τους φακέλους στους δικηγόρους μου – και αυτοί περιέχουν πολύ υλικό που επιβεβαιώνει την αθωότητά μου».

Η αστυνομία ερευνά μια λίμνη της Πορτογαλίας για τις ροζ πιτζάμες που φορούσε η Μαντλίν ΜακΚαν όταν εξαφανίστηκε το 2007. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί ερευνούν τη λίμνη Barragem do Arade στην Πορτογαλία για τυχόν κομμάτια ρούχων ή κουρέλια που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν. Το κύριο θέμα σε όλες τις επιστολές του είναι πώς «διώκεται» από τους εισαγγελείς και παραπονιέται για ψυχολογική πίεση που του ασκείται κάνοντας λόγο για «βασανιστήρια». «Δεν είμαι σε θέση να πω την πραγματική μεταχείριση που δέχομαι, επειδή δεν έχω τις κατάλληλες λέξεις γι’ αυτό. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν κατόπιν εντολών της BKA (γερμανική εγκληματολογική αστυνομία)».

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ τελειώνει την επιστολή του διαμαρτυρόμενος για άλλη μια φορά ότι είναι αποδιοπομπαίος τράγος και παραμένει ακλόνητα πεπεισμένος ότι τελικά ο χρόνος θα αποδείξει ότι είναι αθώος. Στην τελευταία του επιστολή σημειώνει: «Γράφω χωρίς αυτολύπηση και η αυτοπεποίθηση και ο αυτοέλεγχος μου δεν ήταν ποτέ σε υψηλότερο επίπεδο. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Ψηλά το κεφάλι! Έρχονται καλύτερες μέρες».

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ