Κοσμος

Παρελθόν από το Spiegel ο αρχισυντάκτης μετά την απάτη του Έβρου για τη «νεκρή Μαρία»

Μετά από σύγκρουση με τους μετόχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρελθόν από το Spiegel ο αρχισυντάκτης μετά την απάτη του Έβρου για τη «νεκρή Μαρία»

Spiegel: Παρελθόν από το Μέσο ο αρχισυντάκτης μετά την απάτη του Έβρου για τη «νεκρή Μαρία» - Μετά από σύγκρουση με τους μετόχους

Ο αρχισυντάκτης Steffen Klusmann αποχωρεί από το «Der Spiegel» λόγω σύγκρουσης με τους μετόχους για «λάθη» και «σκανδαλώδεις υποθέσεις», όπως εκείνη με την απάτη που στήθηκε στον Έβρο για τη «νεκρή Μαρία».

Ο Dirk Kurbjuweit ανακοινώθηκε ως ο διάδοχός του, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ανακοίνωση επιβεβαιώνει φήμες που είχαν κυκλοφορήσει πρόσφατα για την προσεχή αποχώρησή του.

Η FAZ αναφέρει σε ένα άρθρο της ότι η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV) εδώ και καιρό «απαιτεί τον τερματισμό της διαμάχης για το Spiegel εδώ και καιρό. Το σωματείο θα μπορούσε εξίσου καλά να απαιτήσει να σταματήσει η έκδοση του περιοδικού. Γιατί οι δικαστικές διαμάχες είναι ''μέρος'' του Spiegel. Αυτό συνέβαινε ήδη από την εποχή του ιδρυτή του, του Ρούντολφ Όγκσταϊν, και δεν άλλαξε ποτέ. Οι αρχισυντάκτες αρέσκονται να φθείρονται εδώ ο ένας μετά τον άλλον. Τώρα είναι η σειρά του Steffen Klusmann. Αφού οι φήμες για την επικείμενη αποχώρησή του είχαν ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, το βράδυ της Πέμπτης έγινε επίσημο: Ο Klusmann αποχωρεί από το Der Spiegel. Και φέρεται να έγινε με την προτροπή του προσωπικού και της διεύθυνσης».

Όπως επισημαίνει η FAZ, υπήρξε μια συνεχής αντιπαράθεση μεταξύ του Klusmann και ενός από τους τρεις μετόχους-κληρονόμους του ιδρυτή του περιοδικού. Ήταν σαφές ότι οι μετόχοι επιθυμούσαν να απαλλαγούν από τον Klusmann. Όπως αναφέρει επίσης η FAZ, τον κατηγορεί για την «αποτυχία σχετικά με την ιστορία του κοριτσιού από τη Συρία που υποτίθεται ότι πέθανε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η οποία πιθανώς δεν υπήρξε ποτέ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ