Κοσμος

Απολύει 500 άτομα από την Silicon Valley Bank η First Citizens

Πρόκειται για την εταιρεία που εξαγόρασε την τράπεζα μετά την πτώχευση της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Silicon Valley Bank
Silicon Valley Bank © EPA/SARAH YENESEL

Silicon Valley Bank: «Κόβουν» 500 θέσεις εργασίας οι νέοι ιδιοκτήτες - Πρόκειται για την εταιρεία που εξαγόρασε την τράπεζα μετά την πτώχευση της

Ο νέος ιδιοκτήτης της Silicon Valley Bank (SVB), η First Citizens, προχώρησε σε περικοπές περίπου 500 θέσεων εργασίας που κατείχαν πρώην εργαζόμενοι της SVB, σύμφωνα με το BBC.

Πριν από δύο μήνες, η First Citizens αγόρασε την τράπεζα μετά την κατάρρευση της SVB. Η χρεοκοπία της SVB, μαζί με άλλες δύο αμερικανικές τράπεζες, προκάλεσε φόβους για μια πιο εκτεταμένη τραπεζική κρίση, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να παρέμβουν.

Η SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο αγοράστηκε τον Μάρτιο από τον τραπεζικό κολοσσό HSBC με έδρα το Λονδίνο έναντι του συμβολικού ποσού της 1 λίρας (1,25 δολάρια).

Σε ένα mail, ο διευθύνων σύμβουλος της First Citizens, Frank Holding, τόνισε τα προβλήματα που αντιμετώπισε η SVB νωρίτερα φέτος και δήλωσε ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν «επιλεγμένες εταιρικές θέσεις της SVB και δεν περιλαμβάνουν προσωπικό σε θέσεις που σχετίζονται με τους πελάτες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ