- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πόρτα» στο αίτημα του πρίγκιπα Χάρι για αστυνομική προστασία
Είχε ασκήσει έφεση ζητώντας να πληρώνει για να έχει ασφάλεια από τις Αρχές
Πρίγκιπα Χάρι: «Πόρτα» στο αίτημά του για αστυνομική προστασία - Είχε ασκήσει έφεση ζητώντας να πληρώνει για να έχει ασφάλεια από τις Αρχές
Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε την έφεση που άσκησε για την προσπάθειά του να του επιτραπεί να έχει αστυνομική συνοδεία επί πληρωμή.
Οι δικηγόροι του ήθελαν να επανεξετάσουν δικαστικά την απόρριψη της προσφοράς του να πληρώνει για προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οι ανάγκες ασφαλείας του άλλαξαν όταν ο πρίγκιπας έπαψε να είναι «βασιλικός». Αλλά ένας δικαστής αποφάσισε να μην δώσει το πράσινο φως.
Οι δικηγόροι του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν αντιταχθεί στην ιδέα να επιτρέπεται σε πλούσιους να «αγοράζουν» ασφάλεια από την αστυνομία. Η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε από ακρόαση στο δικαστήριο του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.
Έκτοτε, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ενεπλάκησαν σε μια «καταδίωξη» με παπαράτσι στη Νέα Υόρκη, όπως την περιέγραψε ο εκπρόσωπός τους.
Αλλά στο Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι είχαν αμφισβητήσει την απόφαση να απορριφθεί η ιδιωτική του χρηματοδότηση για την αστυνομική προστασία του ίδιου και της οικογένειάς του όταν επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο.
Όταν ο πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκε από τον βασιλικό του τίτλο το 2020, αυτό σήμαινε ότι δεν είχε πλέον πρόσβαση στο προηγούμενο επίπεδο ασφαλείας του.
Όμως ο πρίγκιπας Χάρι αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη αυτή η απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή για την Προστασία των Βασιλικών και των Δημοσίων Προσώπων - γνωστή ως Ravec - η οποία καλύπτει την ασφάλεια για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων βασιλικών προσώπων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.