Κοσμος

«Πόρτα» στο αίτημα του πρίγκιπα Χάρι για αστυνομική προστασία

Είχε ασκήσει έφεση ζητώντας να πληρώνει για να έχει ασφάλεια από τις Αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πρίγκιπας Χάρι
© EPA/ANDY RAIN

Πρίγκιπα Χάρι: «Πόρτα» στο αίτημά του για αστυνομική προστασία - Είχε ασκήσει έφεση ζητώντας να πληρώνει για να έχει ασφάλεια από τις Αρχές

Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε την έφεση που άσκησε για την προσπάθειά του να του επιτραπεί να έχει αστυνομική συνοδεία επί πληρωμή.

Οι δικηγόροι του ήθελαν να επανεξετάσουν δικαστικά την απόρριψη της προσφοράς του να πληρώνει για προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οι ανάγκες ασφαλείας του άλλαξαν όταν ο πρίγκιπας έπαψε να είναι «βασιλικός». Αλλά ένας δικαστής αποφάσισε να μην δώσει το πράσινο φως.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν αντιταχθεί στην ιδέα να επιτρέπεται σε πλούσιους να «αγοράζουν» ασφάλεια από την αστυνομία. Η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε από ακρόαση στο δικαστήριο του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Έκτοτε, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ενεπλάκησαν σε μια «καταδίωξη» με παπαράτσι στη Νέα Υόρκη, όπως την περιέγραψε ο εκπρόσωπός τους.

Αλλά στο Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι είχαν αμφισβητήσει την απόφαση να απορριφθεί η ιδιωτική του χρηματοδότηση για την αστυνομική προστασία του ίδιου και της οικογένειάς του όταν επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκε από τον βασιλικό του τίτλο το 2020, αυτό σήμαινε ότι δεν είχε πλέον πρόσβαση στο προηγούμενο επίπεδο ασφαλείας του.

Όμως ο πρίγκιπας Χάρι αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη αυτή η απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή για την Προστασία των Βασιλικών και των Δημοσίων Προσώπων - γνωστή ως Ravec - η οποία καλύπτει την ασφάλεια για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων βασιλικών προσώπων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.