Κοσμος

Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν είμαι εδώ να καλύψω κανέναν

Τι δηλώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη βρετανική λίστα κυρώσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν είμαι εδώ να καλύψω κανέναν - Η δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις βρετανικές κυρώσεις σε βάρος του Κρεμλίνου.
Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη λίστα κυρώσεων της Βρετανίας © EPA/Stephanie Lecocq

Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν είμαι εδώ να καλύψω κανέναν - Η δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις βρετανικές κυρώσεις σε βάρος του Κρεμλίνου.

Ακόμη 86 πρόσωπα, επιχειρήσεις και κρατικές οντότητες που συνδέονται με το Κρεμλίνο τοποθέτησε η βρετανική κυβέρνηση στη λίστα διεθνών κυρώσεων.

Η κυπριακή κυβέρνηση ενημερώθηκε για κάποια φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Κύπρο, που περιλαμβάνονται στις νέες λίστες κυρώσεων, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως «και αυτά τα δεδομένα θα αξιολογηθούν πολύ σοβαρά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας».

Σε δηλώσεις του στη Λάρνακα και ερωτηθείς για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι πως δεν είναι εδώ για να καλύψει κανέναν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως θέλει να στείλει ένα μήνυμα «γιατί τις τελευταίες ημέρες ακούω από κάποιους, λαμβάνω κάποια μηνύματα, κάποιοι μεμψιμοιρούν ότι δήθεν η Κυβέρνηση δέχεται αβασάνιστα τις αποφάσεις ξένων κυβερνήσεων, των Αμερικανών, των Βρετανών, και θέτουμε σε κίνδυνο τη σχετική βιομηχανία».

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Δεν είμαι εδώ για να καλύψω κανένα. Όταν και για όσους παραβιάζουν κυρώσεις και δημιουργούν πρόβλημα στο όνομα της χώρας και στην ίδια τη βιομηχανία, γιατί έτσι δημιουργείται πρόβλημα στη βιομηχανία, θα πρέπει και ακολουθηθεί η νομική οδός», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «ό,τι δίδεται στη Δημοκρατία θα αξιολογείται και αν είναι στη βάση πραγματικών δεδομένων θα λαμβάνονται μέτρα. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε μια σημαντική βιομηχανία της κυπριακής οικονομίας. Όταν υπάρχει ένα σάπιο μήλο, για να συνεχίσω από κάποιο σχόλιο που άκουσα το πρωί, θα πρέπει να απομακρύνεται», σημείωσε.

«Και επαναλαμβάνω. Δεν είμαστε εδώ για να καλύψουμε κανένα. Να είμαι ξεκάθαρος», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν από πλευράς κυβέρνησης, σημείωσε πως «το πρώτο είναι να αξιολογήσουμε τα δεδομένα και εάν είναι πραγματικά δεδομένα να λάβουμε όλες εκείνες τις ενέργειες. Μόνο έτσι, επαναλαμβάνω, το όνομα της χώρας μας, η αξιοπιστία της συγκεκριμένης σημαντικής δραστηριότητας στην οικονομία μας, θα διασφαλιστεί».

Ερωτηθείς για τον αριθμό των φυσικών και νομικών προσώπων στην Κύπρο που περιλαμβάνονται στις νέες λίστες Αμερικανών και Βρετανών ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε: «Να αναμένουμε τις ανακοινώσεις».

(Πηγή: euronews)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ