- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φτωχότεροι κατά 200 εκ. λίρες ο Ρίσι Σούνακ και η σύζυγός του μέσα σε 12 μήνες
Παραμένει ο πλουσιότερος ένοικος που είχε ποτέ το 10 της Ντάουνινγκ Στριτ
Βρετανία: Μειώθηκε ο πλούτος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και της συζύγου του - Κατατάσσεται στην 275η θέση στη λίστα των πιο πλούσιων της χώρας του
Ο πλούτος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και της συζύγου του Ακσάτα Μούρθι μειώθηκε κατά τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά με 529 εκατ. λίρες ο ίδιος συνεχίζει να μένει ανεπηρέαστος από την κρίση του κόστους διαβίωσης που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το ζεύγος βρίσκεται τώρα στην 275η θέση, σύμφωνα με την κατάταξη Sunday Times Rich List, από την 222η θέση πέρυσι καθώς μειώθηκε η αξία της συμμετοχής τους στην Infosys, τον ινδικό κολοσσό της τεχνολογίας της πληροφορίας που ίδρυσε ο πατέρας της Μέρτι.
Ως πρωθυπουργός, ο Σούνακ δικαιούται ετήσιο μισθό περίπου 165.000 λιρών. Όταν έγινε πέρυσι πρωθυπουργός, το εισόδημά του αυξήθηκε από το επίπεδο του βουλευτή αλλά προφανώς όχι τόσο ώστε να ανακόψει τη μείωση του πλούτου του από τις 730 εκατ. λίρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πέρυσι στις 529 εκατ. λίρες το 2023.
Η περιουσία του τον έχει καταστήσει στόχο τακτικών επιθέσεων από πολιτικούς της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν ότι δεν έχει επαφή με τους απλούς ανθρώπους σε μια περίοδο κατά την οποία πολλοί Βρετανοί γίνονται φτωχότεροι.
Ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από το 10% και οι μισθοί δεν αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το εισόδημα των νοικοκυριών και να προκαλείται «κρίση του κόστους διαβίωσης», κάτι που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ο Σούνακ έχει δεσμευθεί να μειώσει στο ήμισυ τον πληθωρισμό και να οδηγήσει την οικονομία σε ανάπτυξη για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.
Ο Σούνακ είναι ο πλουσιότερος ένοικος που είχε ποτέ το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ αλλά έχει δηλώσει ότι ο πλούτος του δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να τον κατηγορεί ο κόσμος.
«Νομίζω ότι στη χώρα μας κρίνουμε τους ανθρώπους όχι με βάση τον τραπεζικό τους λογαριασμό, τους κρίνουμε για τον χαρακτήρα και τις ενέργειές τους. Και ναι, είμαι πράγματι τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση τώρα, αλλά δεν γεννήθηκα έτσι» δήλωσε πέρυσι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.