Κοσμος

Σε δίκη τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του ανιψιού της Μπριζίτ Μακρόν

Μία 16χρονη θα προσαχθεί ενώπιον δικαστή ανηλίκων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν
© EPA / YOAN VALAT

Ζαν-Μπατίστ Τρονιέ: Σε δίκη οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση στον ανιψιό της Μπριζίτ Μακρόν

Σε δίκη οδηγούνται σήμερα (17.5) οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση που δέχθηκε ο μικρανιψιός της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν

Όπως έχει γίνει γνωστό, το βράδυ της Δευτέρας, στο κέντρο της Αμιέν, λίγη ώρα μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του Εμανουέλ Μακρόν, ο μικρανιψιός της Μπριζίτ Μακρόν, ο Ζαν-Μπατίστ Τρονιέ, 30 ετών, αναγνωρίσθηκε στον δρόμο από ομάδα που συμμετείχε συγκέντρωση με κατσαρόλες κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, δήλωσε στο AFP ο πατέρας του Ζαν-Αλεξάντρ Τρονιέ. Οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι, στα χέρια, στα πόδια, βρίζοντας «τον πρόεδρο, τη σύζυγό του και την οικογένειά μας», είπε.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν. Τα τρία θα δικασθούν σήμερα στο πλαίσιο ταχείας διαδικασίας. Μία 16χρονη θα προσαχθεί ενώπιον δικαστή ανηλίκων και οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι έξι από τους οκτώ συλληφθέντες ήταν γνωστοί στην αστυνομία.

Ο Ζαν-Μπατίστ Τρονιέ, ο οποίος, σύμφωνα με τον πατέρα του, έχει ένα δύο σπασμένα πλευρά, εξάρθρωση δακτύλων και παρουσιάζει αιμάτωμα θα παραμείνει εκτός επαγγελματικής δραστηριότητας για τέσσερις ημέρες. Ο πρόεδρος Μακρόν κατήγγειλε χθες μία «απαράδεκτη και αχαρακτήριστη» επίθεση. Η επίθεση καταδικάσθηκε από την γαλλική δεξιά και αριστερά.

Η Μπριζίτ Μακρόν εκφράζει με δήλωσή της στο AFP τον αποτροπιασμό της για την «ανανδρία, βλακεία και βία» των δραστών της επίθεσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ