Κοσμος

Γιατί τοποθετήθηκε φράχτης στο χωριό του «Frozen» στην Αυστρία

Οι κάτοικοι αντιδρούν στον υπερτουρισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Χάλστατ στην Αυστρία
© Pixabay

Αυστρία: Το χωριό Χάλστατ, που μοιάζει βγαλμένο από την ταινία Frozen, ύψωσε έναν φράχτη για να εμποδίζει τους τουρίστες

Αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών τουριστών λόγω της εκπληκτικής ομοιότητάς του με το βασίλειο Αρεντέλα στην ταινία κινουμένων σχεδίων Frozen.

Ο λόγος για το χωριό Χάλστατ (Hallstatt) στην Aυστρία, όπου οι δημοτικές αρχές τοποθέτησαν την προηγούμενη εβδομάδα πρόσφατα έναν ξύλινο φράχτη που κρύβει τη θέα προς τις Άλπεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κοσμοσυρροή.

«Αντιδράσαμε μετά τις καταγγελίες των κατοίκων της κοινότητας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αρμόδιος του δήμου, ο οποίος ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του. 

Ο φράχτης τοποθετήθηκε με την ελπίδα ότι οι τουρίστες δεν θα συρρέουν πλέον σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία για να τραβήξουν σέλφι – και να ησυχάσουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τον θόρυβο.

Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς

Με τα παραδοσιακά, γραφικά σπίτια του σκαρφαλωμένα στην απόκρημνη όχθη, πλάι σε μια λίμνη με κρυστάλλινα νερά, και το βέλος της εκκλησίας του να υψώνεται στον ουρανό, το Χάλστατ δεχόταν σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο πριν από την πανδημία της Covid-19.

Το Χάλστατ στην Αυστρία
© Unsplash

Ένα «αντίγραφο» του χωριού κατασκευάστηκε στην Κίνα. Είναι επίσης πολύ δημοφιλές στη Νότια Κορέα, χάρη σε μια τηλεοπτική σειρά στην οποία αναφερόταν το όνομά του.

Το Χάλστατ έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco και φέρεται ότι ενέπνευσε επίσης το βασίλειο της Αραντέλας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ