Κοσμος

Οριστικά στις 28 Μαΐου ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Τουρκία

Πώς διαμορφώνονται τα τελικά ποσοστά Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές στην Τουρκία: Το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου - Τα τελικά ποσοστά Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου.
Ο επικεφαλής του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 28 Μαΐου © EPA/Erdem Sahin

Εκλογές στην Τουρκία: Το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου - Τα τελικά ποσοστά Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου.

Ο επικεφαλής του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις προεδρικές εκλογές ανάμεσα στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον κύριο αντίπαλό του στις 28 Μαΐου, καθώς κανένας από τους δύο δεν μπορεί να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% από τον πρώτο γύρο.

Ο επικεφαλής του YSK, ο Αχμέτ Γενέρ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε το 49,51% των ψήφων και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 44,88%. Περίπου 35.000 ψήφοι μένουν να καταμετρηθούν.

Η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 88,92% στις κάλπες που στήθηκαν εντός της Τουρκίας, ενώ η συμμετοχή για τους Τούρκους που ψήφισαν στο εξωτερικό ανήλθε στο 52,69%.

Στις τουρκικές κάλπες προσήλθαν 54.96.402 ψηφοφόροι, με το ποσοστό συμμετοχής να φτάνει στο 88,67%.

Σύμφωνα με τον εκλογικό χάρτη, o Ερντογάν επικράτησε στην κεντρικές περιοχές της χώρας αλλά ηττήθηκε από τον Κιλιτσντάρογλου στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη και στις κουρδικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ