Κοσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για σύλληψη Μπελέρη: Οι αρχές να επιβάλλουν τους νόμους δίκαια και ισότιμα

Πώς σχολίασαν οι ΗΠΑ τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ
© EPA/Michael Reynolds

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας: Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν τον νόμο δίκαια και ισότιμα.

«Καλούμε τις (αλβανικές) αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα», διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, στην Αλβανία.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των εκλογών, καλώντας όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανόνες.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάφερε: «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τις αρχές και τα πολιτικά κόμματα να διασφαλίσουν ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα για να εκφράσουν τη βούλησή τους μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Είναι σημαντικό για όλους να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τις εκλογές, καθώς και τους διεθνείς κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης αγοράς ή πώλησης ψήφων. Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα. Αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ συμμετέχουν σε άλλους διεθνείς θεσμούς για την παρακολούθηση των εκλογών σε ολόκληρη τη χώρα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ