Κοσμος

Νέος συναγερμός στη Γερμανία: Έκρηξη και πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο

Υπάρχουν πολλοί τραυματίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γερμανία: Τραυματίστηκαν 10 πυροσβέστες και δύο αστυνομικοί σε έκρηξη σε κτίριο - Εξετάζεται αν ήταν εσκεμμένη ενέργεια

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Ράτινγκεν της Γερμανίας, καθώς σημειώθηκε έκρηξη και μετέπειτα πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο.

Με βάση τον πρώτο απολογισμό, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ, η εταιρeία διαχείρισης του κτιρίου κάλεσε σήμερα την αστυνομία με την υποψία ότι σε ένα διαμέρισμα, όπου ζούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα με τον γιο της, υπήρχε άτομο που χρειάζεται βοήθεια.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο κτίριο, κάλεσαν την πυροσβεστική προκειμένου να παραβιάσει την πόρτα και, την ώρα που έμπαιναν στο διαμέρισμα, ο άνδρας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό με αντικείμενο το οποίο δεν έχει εντοπιστεί. Αμέσως μετά ξέσπασε πυρκαγιά. Γι' αυτό τον λόγο, εξάλλου, μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δέκα πυροσβέστες και δυο αστυνομικοί.

Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού ακόμη ερευνώνται, αλλά οι αρχές δεν αποκλείουν σκόπιμη ενέργεια. Ο ένοικος του διαμερίσματος έχει συλληφθεί, ενώ στον χώρο βρέθηκε ανθρώπινη σορός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού σταθμού n-tv, ο 60χρονος άνδρας συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «βαριά τραυματισμένος».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε εργοστάσιο της Mercedes κοντά στη Στουτγκάρδη, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.