Κοσμος

Χωρισμός για τη Σάνα Μάριν και τον Μάρκους Ραϊκόνεν μετά από 19 χρόνια σχέσης

Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας κατέθεσε αίτηση διαζυγίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σάνα Μάριν - Μάρκους Ραϊκόνεν: Ο χωρισμός και η ανακοίνωση της πρώην πρωθυπουργού της Φινλανδίας για την αίτηση διαζυγίου

Η Σάνα Μάριν ανακοίνωσε σήμερα (10.5) τον χωρισμό της από τον επί 19 χρόνια σύντροφό της, Μάρκους Ραϊκόνεν. Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, έκανε γνωστό ότι με τον σύζυγό της κατέθεσαν ήδη αίτηση διαζυγίου

Η Σάνα Μάριν επέλεξε να ανακοινώσει την εξέλιξη για την προσωπική της ζωής μέσα από μία ανάρτηση στο Instagram. Συγκεκριμένα, ανέβασε σε Story μία κοινή φωτογραφία με τον Μάρκους Ραϊκόνεν και έγραψε: «Υποβάλαμε από κοινού αίτηση διαζυγίου. Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που ζήσαμε και για την απόκτηση της αγαπημένης μας κόρης». Η Σάνα Μάριν συμπλήρωσε: «Εξακολουθούμε να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι, ο ένας κοντά στον άλλο και αγαπημένοι γονείς. Θα εξακολουθήσουμε να περνάμε χρόνο μαζί ως οικογένεια. Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Δεν θα σχολιάσουμε κάτι παραπάνω».

Η Σάνα Μάριν και ο Μάρκους Ραϊκόνεν έχουν μια κόρη πέντε ετών, την Έμμα Αμάλια Μαρόν. Παντρεύτηκαν πριν από σχεδόν τρία χρόνια τον Αύγουστο του 2020, ενώ συνολικά μετρούσαν 19 χρόνια κοινής πορείας.


Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Σάνα Μάριν ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από το κεντροδεξιό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού και το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών.

Η 37χρονη Σάνα Μάριν ήταν η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου όταν ανέλαβε την εξουσία, το 2019. Θεωρείται από τους οπαδούς της στο εξωτερικό ως πρότυπο των προοδευτικών νέων ηγετών της νέας χιλιετίας, μολονότι στην πατρίδα της οι ψηφοφόροι προτίμησαν άλλα κόμματα.