Κοσμος

Μάσκα scream, Χίτλερ και αφίσα Σνούπι - Το βίντεο που είχε προγραμματίσει στο YouTube ο μακελάρης του Τέξας

«Δεν το περιμένατε, έτσι;», ακούγεται να λέει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα scream, Χίτλερ και αφίσα Σνούπι - Το βίντεο που είχε προγραμματίσει στο YouTube ο μακελάρης του Τέξας

Επίθεση στο Τέξας: Tο βίντεο που είχε προγραμματίσει ο δράστης να ανέβει στο YouTube - «Δεν το περιμένατε, έτσι;», ακούγεται να λέει

Ο 33χρονος δράστης του μακελειού στο εμπορικό κέντρο του Τέξας φαίνεται ότι είχε ετοιμάσει ένα βίντεο για τις δολοφονίες που θα διέπραττε. Ο Μαουρίσιο Γκαρσία, 31 ετών, που έπεσε νεκρός από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της επίθεσής του το περασμένο Σάββατο, είχε προγραμματίσει το υλικό να δημοσιευτεί στο YouTube λίγες ώρες μετά το μακελειό.

Ο δράστης, ο οποίος φαίνεται να είχε υιοθετήσει μια νεοναζιστική ιδεολογία σύμφωνα με τις online αναρτήσεις του, διατηρούσε λογαριασμό στο YouTube και στην πλατφόρμα OK.RU με το ψευδώνυμο Psychovision. Λόγω της φύσης του περιεχομένου που ανέβαζε, ο λογαριασμός του αφαιρέθηκε από τις πλατφόρμες.

Στα πλάνα που ετοίμασε πριν την επίθεσή του στο εμπορικό κέντρο Allen Premium Outlets, ο Γκαρσία αφαιρεί τη μάσκα του, από την διάσημη ταινία Scream, και αποκαλύπτει το πρόσωπό του. Χαμογελάει πλατιά και με τη βοήθεια μιας συσκευής που τροποποιεί τη φωνή του, αναφέρει στην κάμερα:

«Δεν είναι αυτό που περιμένατε, έτσι; Πηγαίνετε να δείτε το βίντεο, τα λέμε», ακούγεται να λέει. Αν και ο Γκαρσία εμφανίζεται στο βίντεο μόνο για 23 δευτερόλεπτα, καλύπτει στη συνέχεια το φακό της κάμερας με το χέρι του και ακούγεται μόνο μουσική. Το βίντεο κλείνει με ένα σκίτσο μιας χαμογελαστής φατσούλας που έχει το μουστάκι του Χίτλερ.

Το επίμαχο βίντεο, με τον τίτλο «Αποκάλυψη προσώπου», το είχε ανεβάσει στο YouTube ο 33χρονος πριν από την επίθεση, αλλά επέλεξε να το δημοσιεύσει μετά από το τραγικό γεγονός. Κατά τη διάρκεια του βίντεο, ο Γκαρσίας κάθεται σε ένα δωμάτιο με αφίσες του Σνούπι και του μουσικού συγκροτήματος Evanescence στο πίσω μέρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ