Κοσμος

Όλα έτοιμα για τη στέψη του Καρόλου: Οι μπίρες των Ουίλιαμ-Κέιτ και η μεταμεσονύχτια πρόβα τζενεράλε

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δρακόντεια μέτρα στο Μπάκιγχαμ λίγο πριν τη στέψη του Καρόλου
© ΕΡΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Δύο μέρες πριν τη στέψη, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ πήραν το μετρό και χαλάρωσαν πίνοντας μπίρες σε μια παμπ

Λίγες ώρες χωρίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου το Σάββατο, με το Λονδίνο να κινείται σε ρυθμούς... coronation και τις πυρετώδεις προετοιμασίες να συνεχίζονται.

Πάντως, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλεντ είπαν να χαλαρώσουν λίγο και πήγαν με το μετρό για… μπίρες σε μια παμπ στο Σόχο.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την παμπ «Dog and Duck» στο Σόχο, στην καρδιά της νυχτερινής ζωής του Λονδίνου. Στη συνέχεια, μπήκαν μέσα για να συνομιλήσουν με τους θαμώνες και τους ιδιοκτήτες.

«Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά» είπε ο Ουίλιαμ, απολαμβάνοντας μια μπίρα Kingmaker μέσα στην παμπ του 19ου αιώνα. Όταν ρωτήθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις η Κέιτ, που σιγόπινε την μπίρα της συνομιλώντας με τους πελάτες, είπε: «Θα είναι μια γεμάτη ημέρα. Θα τα καταφέρουμε. Αισθάνομαι ακόμη ότι προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά».

Το Σάββατο, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα ακολουθούν με τη δική τους άμαξα τη χρυσή άμαξα του βασιλιά Καρόλου στην πομπή στο κεντρικό Λονδίνο. Για να πάνε στην παμπ επέλεξαν ένα πιο «ταπεινό» μέσο: πήραν τη γραμμή Ελίζαμπεθ του μετρό, που πήρε το όνομά της από τη γιαγιά του διαδόχου, τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η πρόβα τζενεράλε

Ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς μεθαύριο Σάββατο, στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ, ακολουθώντας ένα τυπικό που χρονολογείται εδώ και μια χιλιετία. Η στέψη της μητέρας του βασίλισσας Ελισσάβετ είχε γίνει το 1953.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ολοκληρωμένη πρόβα της πομπής στέψης του νέου Βασιλιά. 

Αν και χωρίς τη μουσική υπόκρουση της παρέλασης, οι στρατιωτικοί των ενόπλων δυνάμεων, έφιπποι και μη, ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί. Τα περισσότερα βλέμματα έκλεψαν οι περίφημοι Beefeaters, αλλά και οι άμαξες που θα μεταφέρουν το βασιλικό ζεύγος.

Πρόκειται για δυο χρυσοποίκιλτες άμαξες, εκείνη του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου (Diamond Jubilee State Coach), η οποία κατασκευάστηκε το 2014 προς τιμήν των 60 χρόνων βασιλείας της Ελισάβετ, αλλά και της Χρυσής Άμαξας (Golden State Coach), η οποία έχει κατασκευαστεί πριν 260 χρόνια και συνοδεύει βασιλείς από τη στέψη του Βασιλιά Γουλιέλμου Δ’.

Μια από τις δύο χρυσές άμαξες που θα μεταφέρουν τη βρετανική βασιλική οικογένεια
© ΕΡΑ

Η πρόβα της παρέλασης ξεκίνησε στις 00:20 και διήρκεσε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, δηλαδή, σχεδόν, μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα, καθώς οι στρατιωτικοί πραγματοποίησαν τη διαδρομή μπρος και πίσω.

Όλα έτοιμα για τη στέψη του Καρόλου: Οι μπίρες των Ουίλιαμ-Κέιτ και η μεταμεσονύχτια πρόβα τζενεράλε

Η συνολική διαδρομή της πομπής 4,5 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, διασχίζοντας τον δρόμο του The Mall και της περιοχής των κυβερνητικών κτηρίων, γνωστής ως Whitehall, μέχρι να καταλήξει στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και ανάποδα.

Kαι μπορεί η βρετανική βασιλική οικογένεια να απουσίαζε από τη μεταμεσονύχτια πομπή, όλοι τους όμως βρέθηκαν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ το μεσημέρι της Τρίτης για να κάνουν τη δική τους πρόβα για τη στέψη του Καρόλου. Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε, μεταξύ άλλων, και τα τρία παιδιά των Ουίλιαμ και Κέιτ: Τζορτζ, Σαρλότ και Λούι.

Εντωμεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι έχουν περικυκλώσει ήδη το Παλάτι του Μπάκιγχαμ - για την ακρίβεια έχουν κατασκηνώσει έξω από αυτό - για να μπορέσουν να δουν από κοντά το ιστορικό γεγονός της στέψης.

Όλα έτοιμα για τη στέψη του Καρόλου: Οι μπίρες των Ουίλιαμ-Κέιτ και η μεταμεσονύχτια πρόβα τζενεράλε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ