Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για εκρήξεις στο Κίεβο

Στην Ολλανδία μεταβαίνει ο Ζελένσκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκρήξεις σε ουκρανικές πόλεις
Φωτογραφία αρχείου © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες εκρήξεις στο Κίεβο και άλλες πόλεις - Επίσκεψη Ζελένσκι στην Ολλανδία

Εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με αξιωματούχους και Μέσα Ενημέρωσης, που διαβεβαίωσαν πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση.

Η Ρωσία διεξάγει εκστρατεία εντατικών πυραυλικών πληγμάτων και επιθέσεων με UAVs από τον Οκτώβριο του 2022, βάζοντας στο στόχαστρο τόσο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όσο και πολιτικές υποδομές. Τα σημερινά πλήγματα καταγράφονται προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από πλήγμα στη Χερσώνα που σύμφωνα με το Κίεβο είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας ανέλαβαν δράση στην περιφέρεια του Κιέβου, ανέφερε μέσω Telegram η τοπική στρατιωτική διοίκηση. Δημοσιογράφος του Reuters στην πρωτεύουσα άκουσε τουλάχιστον μία ισχυρή έκρηξη.

Ουκρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για εκρήξεις στη Ζαπορίζια. Ο Γιούρι Μαλάσκο, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, ανέφερε μέσω Telegram πως και εκεί ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας.

Ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης έκαναν επίσης λόγο για εκρήξεις στην Οδησσό. Οι προειδοποιητικές σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στο μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών περιφερειών της χώρας.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα μεταβεί στην Ολλανδία, όπου θα εκφωνήσει ομιλία στη Χάγη, με θέμα «Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» για την Ουκρανία.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ