Κοσμος

Η Σουηδία απελαύνει πέντε Ρώσους διπλωμάτες

Για δραστηριότητες ασυμβίβαστες με το διπλωματικό καθεστώς τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουηδικές σημαίες
Σουηδικές σημαίες © Unsplash

Σουηδία: Απελαύνονται πέντε Ρώσοι διπλωμάτες - Ο Σουηδός ΥΠΕΞ έκανε λόγο για δραστηριότητες ασυμβίβαστες με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Η Σουηδία απελαύνει πέντε ρώσους διπλωμάτες, δήλωσε σήμερα ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό SVT.

Η Σουηδία απελαύνει πέντε Ρώσους διπλωμάτες επειδή διεξήγαγαν δραστηριότητες που ήταν ασυμβίβαστες με το διπλωματικό καθεστώς τους.

«Η Σουηδία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας… και τον ενημέρωσε ότι ζητήθηκε από πέντε άτομα, που απασχολούνται στην πρεσβεία, να εγκαταλείψουν τη χώρα ως αποτέλεσμα δραστηριοτήτων που είναι ασυμβίβαστες με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις», δήλωσε ο Μπίλστρομ, σύμφωνα με τον SVT.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία απέλασε τρεις Ρώσους διπλωμάτες και τον περασμένο μήνα στον απόηχο της έναρξης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παράλληλα, η Νορβηγία δήλωσε ότι απελαύνει 15 αξιωματούχους της ρωσικής πρεσβείας που το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ήταν αξιωματικοί πληροφοριών που λειτουργούσαν υπό την κάλυψη διπλωματικών θέσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ