Κοσμος

Ένας νεκρός και 20 αγνοούμενοι μετανάστες σε ναυάγιο ανοιχτά της Σικελίας

Έχουν διασωθεί 34 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας της ιταλικής ακτοφυλακής περιμένει σκάφος με μετανάστες που διασώθηκαν
© EPA/Concetta Rizzo

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Σικελίας - Διασώθηκαν 34 άνθρωποι - Ένας νεκρός

Τριάντα τέσσερις μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (23.04) από αλιευτικό νότια της Σικελίας, σε ιταλική περιοχή έρευνας και διάσωσης.

Οι Ιταλοί ψαράδες ανέσυραν επίσης το πτώμα ενός νεαρού άνδρα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, αγνοούνται τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι.

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο έφτασαν στο νησί της Λαμπεντούζα, με 21 πλεούμενα, πάνω από 800 μετανάστες και πρόσφυγες. Στο κλειστό κέντρο παραμονής του νησιού, σήμερα βρίσκονται σήμερα 1.094 άνθρωποι, προερχόμενοι κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες πολλές γυναίκες και παιδιά έφτασαν στην Λαμπεντούζα με μεταλλικές βάρκες, τις οποίες τα μέλη της ιταλικής ακτοφυλακής αποκαλούν, συχνά, «πλεούμενα φέρετρα», λόγω του ότι είναι πολύ εύκολο να ανατραπούν και να γίνουν πραγματικές παγίδες θανάτου.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας έξι μηνών, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ