Κοσμος

Για αγώνα κατά του αντισημιτισμού δεσμεύτηκε ο ράπερ Meek Mill μετά την επίσκεψή του στο Άουσβιτς

«Στέκομαι πάντα δίπλα σε οτιδήποτε καταδικάζει τον ρατσισμό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O ράπερ Meek Mill
O ράπερ Meek Mill © EPA

Meek Mill: Για αγώνα κατά του αντισημιτισμού δεσμεύτηκε ο ράπερ μετά την επίσκεψή του στο Άουσβιτς - «Στέκομαι πάντα δίπλα σε οτιδήποτε καταδικάζει τον ρατσισμό»

Ο ράπερ Meek Mill υποσχέθηκε να αγωνιστεί κατά του αντισημιτισμού μετά την επίσκεψή του στο Άουσβιτς.

Ο γεννημένος στη Φιλαδέλφεια Αφροαμερικανός μουσικός ταξίδεψε στην Πολωνία για να συμμετάσχει την περασμένη εβδομάδα στην «Πορεία των Ζωντανών», έναν περίπατο δύο μιλίων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς στο Μπιρκενάου.

Η ετήσια πορεία τιμά την ιστορία πάνω από ένα εκατομμύριο πολιτών που δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Mill υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραστικά σε όλες τις ΗΠΑ.

«Στέκομαι πάντα δίπλα σε οτιδήποτε καταδικάζει τον ρατσισμό, αλλά τώρα που είχα μια ενημέρωση, σίγουρα θα διαδώσω στους ανθρώπους αυτά που είδα και αυτά που ένιωσα σε αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης σήμερα» δήλωσε στο CNN.

Εξήγησε ότι πήγε στο Άουσβιτς για να «το δω με τα μάτια μου και να μάθω γι' αυτό από την πηγή», προσθέτοντας ότι είδε «τρόμο, πόνο, κάτι που δεν μπορείς πραγματικά να εξηγήσεις».

«Είναι σημαντικό για μένα να μαθαίνω την ιστορία της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Μιλλ. «Αλλά νομίζω ότι είναι επίσης σημαντικό για μένα να υποστηρίξω όλους τους Εβραίους φίλους μου, όλους όσους πάντα με στήριζαν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ